StoryEditorOCM
KalelargaODLUKA DSV-A

Zadarska sutkinja dobila otkaz zbog neurednog obavljanja sudačke dužnosti

Piše B.S.
7. ožujka 2024. - 15:12

Sutkinja Parničnog odjela Općinskog suda u Zadru Ankica Karuc razriješena je dužnosti na 20. sjednici Državnog sudbenog vijeća (DSV), održanoj u četvrtak, 7. ožujka.

DSV je razriješio zadarsku sutkinju nakon što je utvrdio da je stegovno odgovorna što je počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti iz članka 62. stavak 2. točka 1. Zakona o Državnom sudbenom vijeću pa joj je na temelju članka 63. stavak 1. točka 5. Zakona o Državnom sudbenom vijeću izrečena stegovna kazna razrješenje od dužnosti

- Sutkinja Općinskog suda u Zadru, oslobađa se stegovne odgovornosti da bi počinila stegovno djelo izazivanja poremećaja u radu suda koji znatno utječu na djelovanje sudbene vlasti iz članka 62. stavak 2. točka 4. Zakona o Državnom sudbenom vijeću i stegovno djelo nanošenja štete ugledu suda ili sudačke dužnosti na drugi način iz članka 62. stavak 2. točka 6. Zakona o Državnom sudbenom vijeću - navode u DSV-u.

Na istoj sjednici, Vjenceslav Oštarić, sudac Općinskog suda u Zadru, oslobođen je pak stegovne odgovornosti da bi počinio stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti iz članka 62.

01. svibanj 2024 13:34