StoryEditorOCM
KalelargaPRITIŠĆE COVID-19

Zbog opterećenosti stručnih službi u Zadru za nalaz na koronu čeka se 48 sati, a ako nemate uputnicu cijena testiranja je veća od 100 eura!

Piše Zadarska županija
8. rujna 2020. - 21:39
Zadar, 190820. Zbog porasta oboljelih od koronavirusa, ispred Poliklinike su izvanrednu konferenciju odrzali zamjenik ravnatelja Opce bolnice Zadar Edi Karuc i epidemiolog Alan Medic. Na fotografiji: red za testiranje na koronavirus ispred Poliklinike.Jure Miskovic/Cropix

Zadarska županija je izvijestila da je zbog iznimne opterećenosti zadnjih nekoliko dana stručnih službi ZJZZ-a vrijeme za dobivanje nalaza na koronavirus produljeno na 48 sati od trenutka uzimanja uzorka.

Služba za mikrobiologiju i parazitologiju od 4. svibnja provodi testiranje na SARs-CoV-2 iz uzoraka nazofarinksa i orofarinksa.

Testiranje se provodi molekularnom dijagnostikom RT – PCR metodom.

Naručivanje za testiranje 

Od 27. kolovoza uvedena je mogućnost online naručivanja. Svoj termin za testiranje možete rezervirati ovdje.

Ukoliko niste u mogućnosti ispuniti obrazac i dalje se možete naručiti pozivom na broj telefona 023 643 380 radnim danom od 11 - 14 sati. 

Uzimanje uzoraka – u dogovorenom terminu, svakog radnog dana od 7:30 - 13:30 sati.

Lokacija: Ljudevita Posavskog 7a - ispred montažnog objekta postavljenog na gospodarskom prilazu Zavoda za javno zdravstvo Zadar, na zapadnom ulazu u zgradu Poliklinike OB Zadar.

Plaćanje – ukoliko nemate uputnicu, cijena usluge testiranja je 800,00 kn i plaća se GOTOVINOM na lokaciji uzimanja uzorka.

Preuzimanje nalaza - nalazi su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku 48 sati od trenutka uzimanja uzorka na šalteru (u prizemlju Zavoda), ili se po dogovoru mogu dostaviti putem pošte ili e-maila.

Privatne osobe ne trebaju slati narudžbenicu.

Uzimanje i testiranje uzoraka za pravne osobe

Naručivanje - isključivo po prethodnoj narudžbi i dogovoru na broj telefona 023/643-380. Naručivanje je moguće radnim danom od 11 - 14 sati.

Plaćanje – Narudžbenicu s potrebnim podacima poslati na e-mail: narudzbenice-covid19@zjz-zadar.hr nakon čega će se izdati ponuda sa podacima za plaćanje. Po izvršenoj uplati pristupa se testiranju nakon čega se izdaje i šalje račun za obavljenu uslugu. Za sve informacije vezano za plaćanje poslati upit na gore navedeni e-mail.

Uzimanje uzoraka – u dogovorenom terminu ispred montažnog objekta postavljenog na gospodarskom prilazu Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Ljudevita Posavskog 7a na zapadnom ulazu u zgradu Poliklinike OB Zadar svakog radnog dana od 7:30-13:30 sati.

Preuzimanje nalaza - nalazi su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku 48 sati od trenutka uzimanja uzorka na šalteru (u prizemlju Zavoda) ili se po dogovoru mogu dostaviti putem pošte ili e-maila.

06. svibanj 2024 22:14