StoryEditorOCM
KalelargaBODULI U DOBA KORONE

Živim u Zadru i želim na Molat. Iako otok pripada Gradu Zadru, treba li mi propusnica? Imamo odgovor...

Piše Ivica Nevešćanin
2. travnja 2020. - 18:50

Načelnik PU zadarske Anton Dražina u četvrtak je presjekao "gordijski čvor" dileme trebaju li Zadrani za odlazak trajektom ili brodom na Molat, koji administrativno pripada Gradu Zadru, imati propusnicu.

Naime, jednoj Zadranki, čiji roditelji žive na otoku, u "Jadroliniji" nisu htjeli prodati kartu, a potom i policijska službenica ženu nije htjela pustiti na trajekt, jer nije imala propusnicu o putovanju na otok. Zadranka se pritom pozvala na činjenicu da joj propusnica nije potrebna jer otok Molat administrativno pripada Gradu Zadru, ali to nije upalilo, ni kod biljeterke, ni policajke.

- Da sam ja bio na mjestu svoje kolegice jednako bih postupio. Nije sporno da je Molat unutar administrativnih granica Grada Zadra, ali za korištenje javnog prijevoza, konkretno trajekta, potrebno je imati propusnicu koju izdaje lokalni stožer civilne zaštite. Nije dakle sporna teritorijalna nadležnost, nego korištenje javnog prijevoza, s obzirom na uvedena ograničenja - kazao je načelnik Dražina.

Poruka građanima glasi: dobro proučite uvjete po kojima se dobivaju propusnice za putovanje na otok. Informacije o tome možete pronaći na mrežnim stranicama Stožera civilne zaštite ili MUP-a.

04. svibanj 2024 08:26