StoryEditorOCM
Izbori 2021POSJET BIOGRADU

Župan Longin, gradonačelnik Knez i šef Ilirije Ražnjević: Za Uskrs se otvaraju svi hoteli, sigurnost će biti ključ uspješne turističke sezone!

Piše Zadarski.hr
30. ožujka 2021. - 19:28

Aktualni projekti i priprema turističke sezone bile su glavne teme razgovora prilikom županovog posjeta Biogradu na moru. Župan Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Knezom i predsjednikom uprave Ilirije d.d. Gordanom Ražnjevićem. Svoje hotele Ilirija će otvoriti već za nadolazeće uskršnje blagdane, a u jednoj od najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj svjesni su da će popunjenost kapaciteta uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

- Nadamo se da će se epidemiološka situacija značajno poboljšati do ljetnih mjeseci, a očekujemo da će nam turistički promet biti najmanje u rangu prošlogodišnjeg - napomenuo je Ražnjević.

Župan Longin istaknuo je važnost brendiranja Zadarske županije kao sigurne i dostupne destinacije te naglasio kako današnja objava dogovora s Ryanairom, koji će u Zadru opet imati svoju bazu i 37 izravnih linija, pruža dodatan optimizam u dobru turističku sezonu.

- Svjesni smo važnosti turizma za naše stanovnike te u razgovorima s turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima, ulažemo velike napore u pripremi nadolazeće sezone. Ključni preduvjeti za ostvarivanje dobrih turističkih rezultata bit će percepcija sigurnosti i zato je izrazito važno imati dobru epidemiološku situaciju. Tome svi skupa možemo doprinijeti odgovornim ponašanjem - poručio je Longin pohvalivši rad gradonačelnika Kneza i njegovih suradnika koji su u proteklom razdoblju realizirali niz vrijednih projekata, od kojih je posebno značajan novi Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:54