StoryEditorOCM
RegionalUVJETNA KAZNA

Brat ubojice zadarskog taksista prijetio majci svoje djevojke: ‘Sve ću vas pobiti. Dobro znate da smo ubojice!‘

Piše B.S.
8. siječnja 2021. - 21:11

Na uvjetnu zatvorsku kaznu od deset mjeseci s rokom kušnje od dvije godine osuđen je 36-godišnji Denis Šopić nakon što je prije devet mjeseci u Rašteviću prijetio majci bivše djevojke spominjući pri tome svoju braću Elvisa i Juricu Šopića, koji su pravomoćno osuđeni za kaznena djela teškog ubojstva.

Sukob se odigrao 1. svibnja oko 14 sati kada je Denis, najmlađi od trojice braće Šopić, nakon međusobnih razmirica majci djevojke prijetio kako će ih sve pobiti riječima "dobro znate da smo mi ubojice".

Njegov brat Elvis (34) 2008. godine skraćenom je sačmaricom prostrijelio 30-godišnjeg zadarskog taksista Igora Ćustića na cesti u Korlatu pokraj Benkovca zbog čega služi 15-godišnju zatvorsku kaznu. Najstariji brat Jurica od 2000. godine nalazi se u specijalnoj ustanovi u Popovači zbog ubojstva mještanke Stefanije Pintar.
Najmlađem bratu sud je sada za kazneno djelo prijetnje izrekao uvjetnu kaznu smatrajući kako će se njome ostvariti svrha jer je riječ o osobi koja dosad nije bila kažnjavana.

- Prilikom individualizacije i odmjeravanja kazne okrivljeniku Denisu Šopiću je sud kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju kaznenu neosuđivanost, priznanje kaznenog djela i izraženo žaljenja zbog počinjenog kaznenog djela, dok otegotnih okolnosti nije našao - navodi se u presudi sutkinje Mitre Meštrović
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) tražilo je, međutim, da se kazna preinači u zatvorsku smatrajući je preblagom upravo zbog toga što je okrivljenik prilikom izricanja prijetnji spominjao svoju braću Elvisa i Juricu Šopića, koji su pravomoćno osuđeni za kaznena djela teškog ubojstva i ubojstva, što je oštećenici bilo poznato. K tome je i od ranije poznato da je okrivljeni Denis Šopić bio nasilan prema svojoj djevojci.

Majka je na sudu ispričala da je predložila suprugu da odu do Raštevića vidjeti njihovu kćerku koja ih je pozvala jer je Denis istukao. Kada ga je vidjela on joj je rekao "ako ja odem nešto otkopati onda ću doći kod vas i sve ću vas pobiti, tebe, muža, kćer i sina", te da joj je također rekao "dobro znate da smo mi ubojice".
Šopić je na sudu priznao kazneno djelo navodeći kako mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, no da to više neće ponoviti.
Njegova djevojka je posvjedočila kako nije čula prijetnje navodeći kako je nije strah, te da mu vjeruje i sve oprašta.

28. travanj 2024 14:56