StoryEditorOCM
RegionalZBRKA U BENKOVCU

Bulić imenovao Vuksana za v.d. pročelnika, pa objavio natječaj: Vuksan se javlja, a Bulić poništava natječaj. Čeka li to radno mjesto Paulinu Kulaš?

Piše P.O.
7. siječnja 2021. - 21:27

Javni natječaji, imenovanja i razrješenja u benkovačkoj gradskoj upravi obavljena su traljavo, napravljen je niz proceduralnih grešaka i nezakonitosti, a sve je to potvrdila i nadležna inspekcija Ministarstva pravosuđa i uprave. S druge strane, gradonačelnik Tomislav Bulić ne odustaje od svoje očigledne namjere da ne pročelničko mjesto imenuje baš Paulinu Kulaš, svoju sadašnju zamjenicu.

Propusta je bilo toliko da se čini kako bi Grad Benkovac pod hitno trebao zaposliti pravnika koji će biti u stanju zakonito provesti političku volju gradonačelnika Bulića.

Dogradonačelnica Paulina Kulaš je izabrana za pročelnicu, trebala je početi raditi 8. svibnja prošle godine,a li se ispostavilo se da je problem u tome što se radi o nespojivim dužnostima, pa je morala odlučiti želi li biti zamjenica gradonačelnika ili pročelnica, a Bulić je s njom već bio potpisao i sporazum o uvjetima povratka na pročelničko mjesto nakon isteka zamjeničkog mandata.

Naknadnim rješenjem o „ispravci greške”, umjesto „8. svibnja” upisano je „danom isteka dužnosti zamjenice gradonačelnika”. Za vršitelja dužnosti pročelnika gradonačelnik Bulić je imenovao Nevena Vuksana, službenika gradske uprave. Tada su došli inspektori i sve to zbog nezakonitosti jednostavno poništili!

Gradonačelnik Bulić je tada izjavio da među inspektorima ima i nekih drugačijih razmišljanja o njegovim potezima, ali je ipak najavio da će postupiti po nalogu inspekcija i raspisati novi javni natječaja za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj. Ubrzo je zaista raspisao javni natječaj za izbor pročelnika, na kojeg su stigle dvije molbe. A onda se opet sve zakompliciralo.

Jedan od kandidata koji je dostavio svoju dokumentaciju bio je Neven Vuksan, čovjek iz gradske uprave kojega je Bulić prethodno imenovao za vršitelja pročelničke dužnosti. Drugi kandidat se nije pojavio na zakazanom razgovoru, pa se smatra da je odustao.

Kada se očekivalo da će gradonačelnik Tomislav Bulić po raspisanom natječaju i nakon obavljenog razgovora, za pročelnika imenovati Vuksana i time konačno zaključiti priču, došlo je do neočekivanog preokreta: Bulić je bez obrazloženja donio odluku da će natječaj – poništiti!

Preciznije rečeno, u njegovoj odluci s kraja prošle godine piše da je natječaj poništen „budući nitko od prijavljenih kandidata nije izabran”! Iz tog „obrazloženja” proizlazi da je Neven Vuksan najprije bio pravi čovjek za pročelničku dužnost, a kada je natječaj proveden, on to odjednom više nije bio! Pa nitko nije izabran jer - nitko nije izabran!?

U cijeloj toj pravno-političkoj zbrci, postaje sve očitije kako će benkovačka gradska uprava dočekati lokalne izbore - bez pročelnika! A onda će se vidjeti tko će biti kandidati za gradonačelničko i zamjeničko mjesto i tko bi bio prava osoba za pročelničku dužnost.

Bi li itko bio iznenađen ako to bude Paulina Kulaš?

27. travanj 2024 05:32