StoryEditorOCM
RegionalSVE PO PLANU

Dosad izvedeno više od četiri tisuće priključaka na virski sustav vode i odvodnje!

Piše K.Škrbić
31. svibnja 2022. - 12:56

Izvedeni priključci na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu otoka Vira premašili su tijekom svibnja brojku od četiri tisuće, dok je broj korisnika do kraja prošlog tjedna zaokružen na 2.250. Preciznije, dosad je izvedeno 2.005 priključaka na vodovodnu mrežu i 2.005 priključaka na sustav odvodnje, ili sve zajedno 4.010 izvedenih priključaka.

- Dosad smo imali smo neujednačene podatke o broju priključaka na vodu i kanalizaciju, jer su postojali korisnici koji su imali priključak na kanalizaciju, ali su bili bez izvedenog priključka na vodovodnu mrežu. Sada smo svima napravili priključak na vodu - objašnjava direktor Vodovod Vira Hrvoje Bašić.

Novi priključci trenutno se izvode u Prezidi VII, dok radovi traju i u Prezidi XV, što znači kako će se do početka ljetne sezone u ovom virskom naselju spajati objekti na sustav vode i odvodnje.

image

vir vodovod

K.Š./Slobodna Dalmacija

Paralelno s radovima na podizanju sustava vode i odvodnje, Vodovod Vir odradio je posao na podizanju šest odvojenih sustava za navodnjavanje javnih zelenih površina. Ove je poslove virsko komunalno poduzeće izvelo na Putu Rosulja, Trgu svetoga Ivana, Trgu svetoga Jure, virskoj rivi te na dvije pozicije u uvali Radovanjica.

Na tim su pozicijama zelene javne površine (masline, palme, cvjetni otoci) nakon kopanja usjeka, spajanja na vodovod i asfaltiranja dobile vodu, dok će Vir održavanje najvjerojatnije do kraja ovog tjedna montirati opremu za navodnjavanje.

- Sve je spremno kako bi pumpe bile u funkciji. Čekamo samo da dođe oprema kako bi je montirali - potvrđuje direktor Vir održavanja Marko Klanac skori završetak ovog projekta.

26. travanj 2024 04:28