StoryEditorOCM
RegionalAUTOCESTA OTVORENA

Jak vjetar usporava promet između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići

Piše HAK
5. veljače 2023. - 08:29

Vozilo u kvaru na autocesti A1 Zagreb-Ploče između čvora ZAGVOZD i čvora RAVČA (na 448. km) u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez.

Za sve skupine vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići;

autocesta A6 Rijeka-Zagreb;

Brza cesta Solin-Klis (DC1);

DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

Paški most;

Krčki most i

most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo, a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine.

Na pojedinim cestama u priobalju i unutrašnjosti vozi se otežano zbog jakog vjetra. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama (detaljan grafički prikaz nalazi se na Interaktivnoj karti HAK-a):

DC42 u mjestu Poljanak;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac;

ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo;

na pojedinim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije;

zbog zimskih uvjeta DC547 Sveti Rok-Mali Alan zatvorena je za sav promet.

Zbog vode na kolniku zatvorene su:

ŽC3253 između Košutarice i Mlake;

lokalna cesta LC50118 Floričići-Jakomići;

zbog viskog vodostaja i oštećenog kolnika DC232 Sisak-Jasenovac od ustave Trebež do mosta na rijeci Trebež i DC47 Trokut (g.ž.PS)-čvor Novska (A3)-Hrvatska Dubica-Hrvatska Kostajnica (D30)-Dvor (D6) zatvorene su za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, a ograničenje brzine je 40 km/h.

Vozi se jednim trakom, naizmjence, uz privremenu regulaciju prometa (semafore):

zbog aktivnog klizišta na dionici državne ceste DC5 Okučani-Lipik;

zbog odrona na cestama: DC29 Kašina-Laz Bistrički, županijskim cestama ŽC6260 u mjestu Blato na Cetini i ŽC6156 u mjestu Bušlje.

 

ZATVORENE DIONICE CESTA ZBOG RADOVA:

DC30 Ulica V. Nazora u Petrinji (do daljnjeg);

DC38 na mostu u mjestu Kusonje kod Pakraca (do 13.ožujka 2023.);

DC206 Kostel-Druškovec Humski (do 30. ožujka 2023.);

DC231 u Samoboru između Ulice Ante Starčevića i Matice iseljenika (do 17. veljače);

DC417 Osijek (Vukovarska cesta)–Nemetin (do 1. ožujka 2023.);

DC525 Pleternica-naselje Bilice (do 11. veljače 2023.);

DC544 od Prgomelja do Velikih Sredica kod Bjelovara (do 25. ožujka 2023.).

 

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA:

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići

od 21. veljače do 30. travnja zbog radova između 17.+400 km i 18.+300 km u smjeru Dubrovnika bit će zatvoreno odmorište Desinec u smjeru Dubrovnika/Rijeke;

do 31. ožujka zbog radova u tunelu Konjsko vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zbog miniranja kratkotrajno u maksimalnom trajanju do 15 minuta prekida se promet u oba smjera u 4 navrata u dnevnim terminima od ponedjeljka do petka te u 3 navrata subotom.

A3 Bregana-Lipovac

zbog sanacije Jadranskog mosta te pojačanog priljeva vozila u prilazu čvora Jankomir i dalje prema gradu Zagrebu, postavljena je privremena regulacija prometa na čvoru Jankomir gdje je zatvoren vozni trak u dužini od 700 m. Prometna signalizacija postavljena je dok traje sanacija Jadranskog mosta;

A9/A8 Istarski ipsilon

između čvorova Lupoglav i Veprinac (A8), zbog izgradnje druge cijevi tunela Učka, vozi se uz privremenu regulaciju prometa, između čvorova Lupoglav i Vranja (A8) zabranjen je promet za izvanredne prijevoze šire od 3,00 m, a posebna je regulacija prometa u vrijeme miniranja.

DC3 Karlovac-Duga Resa-Rijeka

do 4. ožujka zbog radova u naselju Švarča u smjeru Duge Rese vozi se naizmjence, suženim kolnikom.

DC8 DC674 Pelješki most

Pelješki most i pristupne ceste namijenjene su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h. Na svim su čvorištima postavljeni prometni znakovi. Mole se vozači da zaustavni prometni trak na Pelješkom mostu koriste isključivo u slučaju izvanredne situacije (kvar na vozilu, prometna nezgoda i sl). Sukladno odluci Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te uprave Hrvatskih cesta, ograničava se promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5t po Pelješkom mostu i njegovim pristupnim cestama. Ograničenje se ne odnosi na teretna vozila koja imaju utovar ili istovar na području poluotoka Pelješca (i okolnim otocima na tom području), koja imaju dozvolu za izvanredni prijevoz kao i za vozila hitnih službi, oružanih snaga RH, vozila za održavanje cesta te vozila gradilišta. U potpunosti je zabranjen prijevoz opasnih tvari po Pelješkom mostu i pristupnim cestama, od čvora Komarna do čvora Prapratno.

Zimska oprema u Hrvatskoj od 15. studenog do 15. travnja:

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevamo:

četiri zimska pneumatika (M+S) ili

četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

26. travanj 2024 21:18