StoryEditorOCM
RegionalSVE SE MOŽE KAD..

Mještani udaljenih otoka zadarskog arhipelaga došli na svoje - Hrvatska pošta popustila: “Od danas dostavljamo pakete do 10 kilograma na sve otoke!”

Piše Morski.hr
25. veljače 2021. - 12:43

Nakon nekoliko apela mještana Premude i medisjkih napisa o ukidanju opcije dostave paketa koji b bili težih od dvije kile za otoke Silbu, Ist, Molat i druge, Hrvatska je pošta od danas za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24.

Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma, izvijestili su iz Korporativnih komunikacija Hrvatske pošte. 

Dostava uslugom Paket24 na otoke ovisi o više uvjeta, poput propisane mase vozila na trajektima i ograničenja ili zabrane vožnje kombijima po otoku, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket.

Novim izmjenama obuhvaćene su i narudžbe iz internetske trgovine Žuti klik.

– Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima, te je ova odluka donesena na dobrobit svih naših korisnika na otocima – poručuju Morskom.hr

– Poštanske urede na kopnu i otocima pretvaramo u centre usluga u kojima privatni i poslovni korisnici mogu osim poštanskih obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge.

U poštanskim uredima mogu se koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u sklopu kojih se mogu preuzeti potvrde ili predati zahtjevi.  Više od 1000 poštanskih ureda najveća je maloprodajna mreža u Hrvatskoj, a nalaze su u više od 800 mjesta – izvijestila je Hrvatska pošta.

Podjetimo i mi smo pisali o ovom problmu kada je Lea Grdović komentirala kako su cijelu proteklu godinu mještani koristili ovu uslugu najviše za krumpire, jabuke, jer je poljoprivredna sezona bila loša, a i nastupila je pandemija.

- Imamo odličan internet, web trgovina cvjeta, a na otocima se ukida jedina mogućnost? Ovdje se radi o Hrvatskoj pošti, u stopostotnom vlasništvu države. Misli li država u idućem koraku ukinuti poštanski ured? Još jedno radno mjesto maknuti s otoka? Onemogućiti otočanima poštansku uslugu tijekom cijele godine, svaki radni dan? - napisala je Grdović, predsjednica Društva Premujana.  

20. travanj 2024 12:19