StoryEditorOCM
RegionalJOŠ JEDAN ZARAŽENI

Na koronavirus pozitivan pacijent s drniškog područja koji je bio na liječenju u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru!

Piše Krešimir Gulin
13. travnja 2020. - 12:53

Još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna je na virus COVID-19, izvijestili su u ponedjeljak oko podneva iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, prenosi Šibenski.hr.

- Riječ je o pacijentu s područja Grada Drniša koji je bio na liječenju u Specijalnoj ortopedskoj bolnici u Biogradu na moru. Dakle, s današnjim danom na našem području ukupno je 68 oboljelih osoba od COVID-19. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 13 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru i za sada je njihovo stanje stabilno. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split, kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je u nedjelju preuzeo ulogu vođenja županijskog Stožera civilne zaštite od dožupana Nikole Blaževića, koji je u samoizolaciji zbog toga što je bio u kontaktu s oboljelom liječnicom iz šibenske bolnice.

Kako se doznaje u županijskom Stožeru, pod mjerama zdravstvenog nadzora je 488 osoba, od čega je 286 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Apeliramo na građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu- poručio je župan Pauk.

 

02. svibanj 2024 15:04