StoryEditorOCM
RegionalSAJAM ALPE ADRIA

Na turističkom sajmu u Ljubljani za istim štandom nastupaju TZ Vir, TZ Biograd i OPG Butić. Gost im bio slovenski ministar turizma

Piše K. Škrbić
15. veljače 2023. - 20:24

Predstavnici virskog turizma, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, od sinoć borave u Ljubljani na najvećem slovenskom Alpe Adria turističkom sajmu. Nakon trogodišnje pauze Virani su se vratili u slovensku metropolu iz puno razloga i s još više darova.

- Naši slovenski prijatelji dočekali su nas raširenih ruku. Lijepo je vratiti se u Ljubljanu nakon dužeg vremena i ponovno uživo kontaktirati naše partnere i menadžere iz brojnih turističkih agencija i tvrtki. Dijelimo štand s kolegama iz biogradske Turističke zajednice i OPG Butić. Odgovaramo na brojna pitanja slovenskih posjetitelja sajma, častimo ih pršutom i nazdravljamo dugogodišnjem prijateljstvu - kaže direktor Liverić. Slovenci su uz Mađare, Nijemce, Čehe i Slovake, tradicionalno najbrojniji gosti otoka Vira. Od 2,53 milijuna noćenja ostvarenih prošle godine na otoku, Slovenci su redovito na približno 12 posto od svih noćenja, a slična je priča također na nacionalnoj razini. Kako turistički promet ide i u drugom smjeru, sajam Alpe Adria 2023. posjetio je slovenski ministar gospodarstva, turizma i sporta Matjaž Han. Viranima nije promaknuo.

- Pohvalili smo se ministru Hanu kako su nam Slovenci najbrojniji gosti i darovali ga poklon paketom iz naše kampanje I love Vir. Inače je sajam odlično posjećen, a puno se ljudi interesira za Vir i našu županiju - ističe prvi čovjek virskog turizma privrženost slovenskih gostiju te interes za otokom koji se iskazuje na programskim promocijama, panelima i radionicama slovenskog sajma. Alpe Adria Fair 2023. traje do 18. veljače, a tematski je posvećen aktivnom turizmu u prirodnom okruženju i kamping gostima koji na destinaciju dolaze kamperima i karavanima, ali i svim ljubiteljima putovanja i turističkog biznisa. Današnjim svečanim otvaranjem u ljubljanskom Exhibition and Convention Centre sajam je proslavio 33. godinu postojanja, a stalno sudjelovanje predstavnika virskog turizma na ljubljanskom sajmu posljednjih desetak godina, samo je potvrda kako Vir kod slovenskih posjetitelja, agencija i turoperatora uživa ugled i status prijateljske destinacije. S Viranima u Ljubljani boravi direktorica biogradske Turističke zajednice Nives Jeličić te predstavnici OPG Butić.

09. svibanj 2024 20:55