StoryEditorOCM
RegionalFOTO: VRIJEDNA DONACIJA ZADARSKOJ OPĆOJ BOLNICI

Općina Vir kupila bolničku opremu vrijednu 300 tisuća kuna!

Piše A.V.Škrbić
2. siječnja 2017. - 15:55
donacija_bolnica-020117

Nova 2017. godina za zadarsku Opću bolnicu nije mogla bolje početi: Općina Vir donirala im je čak 300 tisuća kuna kojima su kupljeni aparati i nužna oprema za četiri bolnička odjela!

Najviše je dobila služba za ginekologiju i porodništvo, 185 tisuća kuna, kojima je kupljena aparatura za operacijski blok tog odjela, uključujući i uređaj za lasersko odstranjivanje mioma te nužan kiruški pribor. Zahvaljujući Viranima, Pedrijatrija je bogatija za novi EKG uređaj, ali i ležaj za prijevoz malih pacijenata s infuzijom dok je za Kardiologiju nabavljena 43 tisuće kuna vrijedna oprema za njihov operativni dio, kardiološki laboratorij. Na odjel za patologiju stigla je 17 tisuća kuna vrijedna donacija materijala za svakodnevni rad.

Ukratko, svaki od odjela dobio je ono što mu je u ovom trenutku nužno trebalo.

- Konzultirali smo se s bolnicom oko njihovih potreba i ova donacija je rezultat. Općina Vir stoji na raspolaganju Općoj bolnici, uvijek ćemo im izaći u susret, ali i cijelom javno zdravstvenom sustavu naše županije. Ovo nije prvi puta da Općina Vir sudjeluje u donacijama, sudjelovali smo u nabavci mobilnog mamografa preko Zavoda za javno zdravstvo i ultrazvuka za pedijatriju, a do sada je izdvojeno i 1,6 milijuna kuna kako bi se stanovnicima i turistima na otoku osigurana 24-satno dežurstvo službe hitne pomoći-  kazao je u ponedjeljak u bolnici Antonio Vučetić iz Općine Vir na simboličnoj predaji donacije šefovima odjela i pomoćniku ravnatelja bolnice, dr. Ediju Karucu. Naime, svi aparati izuzev opreme za Kardiologiju koja se još čeka, nabavljeni su i u funkciji.

- U današnjem vremenu moderne medicine svi uređaji stariji od pet godina smatraju se starom aparaturom koju treba ili obnavljati ili stalno servisirati. Zato je svaka ovakva donacija jako dobra vijest za Opću bolnicu- kazao je dr. Karuc.

 

Proradila magnetska rezonacija

 Druga dobra vijest jest da je magnetska rezonancija u bolnici ponovno proradila nakon kvara, no i tome je uređaju rok pri kraju zbog čega se razmišlja o nabavci novog. Na koji način i hoće se ponovno kupiti donacijom ili preko Ministarstva zdravstva, još nije poznato.

 

26. travanj 2024 22:25