StoryEditorOCM
RegionalVELIKE PROMJENE

Počinje obnova biogradske tržnice i ribarnice, donosimo 3D vizualizacije budućeg izgleda: riba i povrće će se za vrijeme obnove kupovati kod Knjižnice

Piše L.Burčul
29. studenog 2021. - 19:59

Nedugo nakon Nove godine trebali bi početi radovi na kompletnoj obnovi ribarnice i tržnice u Biogradu. Projekti su za oba objekta gotovi, ishođene su građevinske dozvole i u tijeku je izrada troškovnika.

- Troškovnike nećemo dugo čekati, možda desetak dana, a onda možemo objaviti javni natječaj. Ako sve bude u redu, ako ne bude žalbi, ugovor s potencijalnim izvođačem imali bismo već do sredine siječnja – kaže biogradski gradonačelnik Ivan Knez, naglašavajući da će Biograd, na istoj lokaciji gdje se i sada nalaze, novu tržnicu i ribarnicu imati obnovljenu i otvorenu najkasnije do kraja lipnja.

image
Budući izgled tržnice i ribarnice u Biogradu
sodaarhitekti.hr

Knez je naveo da se radi o zajedničkom projektu, no da izvori financiranja nisu isti – dok Grad Biograd s oko četiri milijuna kuna financira obnovu tržnice, za obnovu ribarnice sredstva su povučena iz EU fondova.

- Povukli smo šest milijuna kuna, rješenje imamo. To će za novu ribarnicu biti dovoljno. Cijela ribarnica, kako danas izgleda, bit će srušena; sanitarna i veterinarska inspekcija odredile su pravila koja će se strogo poštivati izgradnji nove ribarnice. Po novom projektu, i ribarnica i tržnica bit će cijelom dužinom natkrivene. Sve skupa, Grad dobiva nešto puno bolje nego što je do sada imao, a Biograd to i zaslužuje – rekao je Knez.

image
Budući izgled tržnice i ribarnice u Biogradu
sodaarhitekti.hr

Oba objekta ostat će u istim gabaritima kakvi su i danas, i na istom mjestu. Za vrijeme obnove tržnica i ribarnica bit će dislocirane na parkirališni prostor između hotela „IN“ i Gradske knjižnice Biograd, uz Šetalište kneza Branimira.

- Tamo je već sada postavljen kiosk, kupljen za ribarnicu. Sve pripremne radnje su već izvršene. I tržnica će biti na istom mjestu, sve dok traje obnova, no moguće je da i nakon otvorenja novoobnovljene tržnice i ribarnice jedan dio prodaje ostane na tom mjestu – rekao je Knez.

image
Budući izgled tržnice i ribarnice u Biogradu
sodaarhitekti.hr
26. travanj 2024 00:24