StoryEditorOCM
RegionalUSPJEŠNA GODINA

Proslavljen Dan Općine Zemunik, odnedavno direktno povezane sa Zadrom podvožnjakom ispod zračne luke, domaćini srdačno pozdravili Božidara Kalmetu...

Piše Općina Zemunik Donji
23. kolovoza 2020. - 17:59

Zemunik slavi svoj Dan općine, ove godine posebno svečan jer je Zemunik opet direktno cestovno povezan sa Zadrom podvožnjakom ispod zračne luke, što im je bila velika želja.

Još su u petak u večernjim satima položeni vijenci za sve poginule branitelje i pokojne sumještane. Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na Trgu dr. Franje Tuđmana, obilježen je Dan Općine.

Istaknuto je da iza Zemuničana stoji vrlo uspješna godina kako početih i realiziranih projekata, tako i rada općinske uprave, Dječjeg vrtića, komunalnih poduzeća i općinskih vijećnika.

Posebno je istaknut period u kojem su se suočili s pandemijom koronavirusa, te se vrlo uspješno organizirali, a posebno na terenu u dijelu svakodnevnog obilaska i pružanja pomoći starijima, nemoćnima i obiteljima slabijeg imovinskog stanja, pri čemu su se uključili i mlađi mještani kao volonteri, te su svi skupa pokazali da imaju potencijala i volje i da se mogu nositi i s najtežim situacijama.

Na proslavi u Zemuniku okupio se niz uzvanika, među kojima i Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, zatim župan Božidar Longin, državni tajnik Josip Bilaver. Sve ih je pozdravio općinski načelnik Ivica Šarić.

05. svibanj 2024 05:22