StoryEditorOCM
RegionalZADARSKO IZLETIŠTE ZABIJELIO DEBELI UMJETNI SNIJEG

Sanjkalište u ličkom Lovincu prepuno djece, besplatno se organizira i doček Nove godine na otvorenom!

30. prosinca 2016. - 22:10
sanjkaliste_cvitusa30-23011

Sanjkalište u ličkom Lovincu, prvo sanjkalište na koje su tek od ove godine Zadrani dobili priliku otići na jednodnevni izlet, se zabijelilo - riječ je, dakako, o umjetnom snijegu, no bijeli pokrivač je dovoljno visok i sve je spremno da se sanjkalište svakodnevno posjeti i uživa u 120 metara staze.

- Ne treba doći samo na jedan dan, iako je i to jednostavno jer je sanjkalište na brdu Cvituša iznad Lovinca od Zadra udaljeno tek 70-ak kilometara. Može se kod nas prenoćiti, povoljno u hostelu ili kod nekog od desetak domaćih iznajmljivača – kaže načelnik općine Lovinac Hrvoje Račić.

Sezona sanjkanja na Cvituši je upravo počela, a uz stazu i vučnicu atrakcija je i „zip line“ – mogućnost da se, pričvršćeni na pokretnom koloturu, sajlom „sjurite“ sa vrha brda Cvituša u podnožje.

- Uveli smo i malo adrenalina, zaista se proleti tih 300 metara na atraktivan način – kaže Račić.  

Za one koji još ne znaju gdje će dočekati Novu godinu, organizacija na brdu Cvituša pravi je izazov. Nova godina čekat će se na otvorenom, na sanjkalištu i na samom brdu, ali od hladnoće nema straha.

- Imamo mi i živu vatru, ne samo umjetni snijeg. Ulaznicu na sanjkalište inače naplaćujemo 20 kuna, no za doček Nove godine dolazak na sanjkalište je besplatan. Bit će bučno i veselo, svirat će „Skitnice“ iz Karlovca, a roditelji će se moći opustiti jer djeci nema veće zabave od snijega i sanjki – rekao je Račić.

Sanjkalište na brdu Cvituša je inače otvoreno svakodnevno od 9 do 21 sat, sve uz jaku rasvjetu. Informacije o dolasku na Cvitušu mogu se dobiti putem lovinačke Turističke agencije „Lito“ i njihove web stranice.

26. travanj 2024 08:42