StoryEditorOCM
RegionalSVIRKA UZ KANAL

Šeksov sin prije misteriozne smrti u Indiji se dobro zabavljao u Dalmaciji, evo gdje su se družili u svojem điru

Piše Joško Čelar
5. veljače 2024. - 08:46

Autokamp u kanalu svetog Ante bio je jedan od najatraktivnijih od dvadesetak kakvih je bilo sedamdesetih godina na šibenskome području kad je cvao kamping-turizam.

Pokrenuli su ga Šumarija Šibenik i Turistički savez. Danas od njega postoje samo ostaci. Lokacija u kanalu, njegova desna strana za veliki autokamp sedamdesetih godina, bila je sama po sebi, svojim prirodnim izgledom i kao spojnica rijeke i mora, najprikladnija za naselje pod šatorima, tada iznimno popularnom načinu ljetovanja.

Krupnije korake u uređenju toga odmorišta učinilo je šibensko hotelsko-turističko poduzeće "Rivijera" koje je uredilo kompletnu infrastrukturu kampa, izgradilo restoran s bazenom, osposobilo uski obalni put koji od kampa vodi do Jadrije. Cijeli kompleks bio je dostupan i posjetiteljima iz grada i izletnicima, uz večernje glazbene programe i specijaliziranu kuhinju.

Vrijeme je prolazilo, turistički trendovi su se mijenjali, a stali su se javljati i ozbiljni problemi vlasničkih odnosa oko tog prostora nakon privatizacije tvrtke. "Rivijera" se s tog prostora povukla, a njeni su objekti ostali napušteni i zatim devastirani.

image
Joško Čelar/

Posebno od dijela mladih čije su skupine u kanalu organizirale svoje glazbene programe. Uništeni su restoran, recepcija, trgovinski punkt, sanitarije i drugi objekti. Sve je išarano nakaradnim karikaturama. Turista je nestalo. Dolazili su kampirati tek zalutali gosti na terene gdje to više nije bilo dopušteno.

Sveg toga smo se prisjetili obilazeći tu nekoć atraktivnu oazu prirode pred vratima Šibenika odakle nas sada može privlačiti samo njegova raskošna panorama.

Prisjetili smo se i epizoda oko 2000. godine sa susretima tadašnjih poznatih rokera s Domagojom Šeksom, koji su u Kanalu nastupali u svom krstarenju Dalmacijom, kasnije i svijetom. Uvijek raspoloženima za svirku i druženje.

Domagoj Šeks rođen je 1979. godine. Umro je 25. veljače 2005., u 26. godini života, na obali zapadnoindijske pokrajine Goa.

Njegov nestanak prijavio je već sutradan, 26. veljače, vlasnik rent-a-car tvrtke gdje je mladi Šeks unajmio motocikl za odlazak na glazbeni party. Njegovo tijelo je pronađeno bez ikakvih dokumenata, a u lokalnoj mrtvačnici prepoznali su ga njegovi prijatelji nakon osam dana.

Godinu dana nakon Domagojeve smrti, njegov otac Vladimir Šeks, tada i danas visokopozicionirani političar iz redova HDZ-a, ustvrdio je kako postoje snažni dokazi da mu je sin ubijen. I nakon gotovo dva desetljeća, Domagojeva smrt ostala je obavijena velom tajne.

image
Joško Čelar
27. travanj 2024 19:57