StoryEditorOCM
RegionalFOTO: U BIOGRADU ODRŽAN ¨SKUPNI LOV¨ LOVAČKE UDRUGE JAREBICA

Ustrijelili četiri vepra, a nekolicinu su promašili. Jedna lisica im je izmakla za dlaku...

Piše Branko Božić
28. prosinca 2019. - 22:08

U skladu sa višegodišnjom tradicijom, lovci jedne od najstarijih Lovačkih udruga na prostoru Zadarske županije, biogradske ¨Jarebice¨, osnovane davne 1829. godine, upriličili su ove subote lovačku akciju pod nazivom ¨Skupni lov¨. Pozivu vodstva udruge predsjednika Ante Mitrovića, dopredsjednika Milana Patače i tajnika Josipa Mrkića, odazvala se je većina lovaca.

Oni su uz pomoć lovačkih pasa goniča, lovili uglavnom predatore u zaleđu Biograda. Akcija je unatoč prohladnom i burnom zimskom vremenu provedena po svim pravilima lovačke struke i na koncu je polučila rezultate iznad očekivanja. Naime, lovcima je ovog puta pošlo za rukom ustrijeliti četiri vepra, jedna lisica im je izmakla za dlaku dok je još nekolicina veprova promašena. Ovog puta spretnu ruku i dobro oko sokolovo imali su lovci Mile Žutelija, Stipe Miočev, Dario Batur i Matija Katić.

      - Skupne lovove uglavnom provodimo u danima na izmaku Stare godine te na samom završetku lovne sezone na matičnu divljač. Tako je bilo i ovoga puta. Osim što predatorima uspješno ¨krešemo krila¨ to je ujedno prilika da se svi naši lovci, a njih je 310, raspoređenih u devet lovnih jedinica, nađu na jednom mjestu, da se druže, izmjenjuju mišljenja i na koncu skupa love. Na nivou Izvršnog odbora dogovoreno je da se ponovno svi sa našim gostima okupimo na zajedničkoj Lovačkoj veselici. Ona će se tradicionalno održati u našem Lovačkom domu u ponedjeljak 6. siječnja nadolazeće 2020. godine, na blagdan Sveta Tri kralja, ističu nam s ponosom čelnici Lovačke udruge ¨Jarebica¨predsjednik Mitrović, dopredsjednik Patača i tajnik Mrkić.

    Uostalom biogradski lovci imaju se čemu radovati i veseliti i biti ponosni. Naime, na prijedlog Lovačkog saveza Zadarske županije, njihova udruga je ponijela epitet najbolje i najuspješnije u 2019. godini na prostoru županije. To laskavo priznanje, kao i ono što im je stiglo iz Zagreba od strane Izvršnog odbora Hrvatskog Lovačkog saveza i njegovog predsjednika Đure Dečaka, rezultat je prije svega više nego uspješno odrađenog domaćinstva te organiziranog 11. po redu  Državnog lovnokinološkog Kupa ¨sv. Hubert¨, održanog 8. i 9. studenog prošle godine unutar njihovih lovišta.

25. travanj 2024 05:36