StoryEditorOCM
SportALPE ADRIA TOUR

Članovi BK Zadar Luka Škara i Noa Jolić - Mustać nakon tri etape osvojili četvrto mjesto u ukupnom plasmanu!

Piše Ivica Gjergja
17. kolovoza 2021. - 15:26

Na međunarodnoj utrci Alpe Adria Tour u Austriji članovi BK Zadar Luka Škara i Noa Jolić - Mustać nastupali su kao članovi reprezentacije Hrvatske, te su nakon tri etape osvojili četvrto mjesto u ukupnom plasmanu.

Zanimljivo je da se ova utrka sastojala od tri različite utrke, te se zbrojem ukupnog vremena dobio ukupni pobjednik. Prvu etapu činio je uspon od 10 do 12 kilometara ovisno o kategoriji, druga etapa bila je pojedinačna vožnja na kronometar u dužini 11 kilometara, a zadnji dan vozači su odmjerili snage na zahtjevnom brdskom krugu od 10 kilometara (početnici do 15 godina vozili su tri, a kadeti pet krugova).

U kategoriji početnika do 15 godina nastupilo je 36 vozača iz Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske. Noa jelić Mustać u prvoj etapi zauzeo je drugo mjesto, u vožnji na kronometar bio je peti, a na završnoj etapi zauzeo je sedmo mjesto. Zbrojem vremena Noa je ukupno završio četvrti sa 37 sekundi zaostatka za pobjednikom Austrijancem Hoferom. Malo iskustva nedostajalo je da Noa završi na postolju, ali sigurni smo da će mu ovako dobar rezultat dati još više motiva na sljedećim utrkama.

U kadetskoj kategoriji nastupila su 44 vozača iz Austrije, Slovenije, Njemačke, SAD-a te Hrvatske. Luka Škara dobro se borio sva tri dana te je u ukupnom plasmanu završio četvrti sa minutom zaostatka za pobjednikom Austrijancem Stockerom. On je probao napadačkom vožnjom popeti se na postolje, ali iskusnije ekipe to nisu dozvolile.

image
Alpe Adria Tour
Ivica Gjergja

- Dvojica naših biciklista Luka i Noa su, uvjeravam vas, najperspektivniji biciklisti u Hrvatskoj. Ukoliko nastave ovako raditi trenirati i nastupati, uvjeren sam da će izrasti u vrhunske bicikliste, cijenjene i poštovane u Europi i svijetu, kratko nam je kazao trener u BK Zadar, Ante Radić.

Slijedeći vikend naši vozači nastupaju na jubilarnom 50. Memorijalu Stjepan Grgac u Ivanić-Gradu.

05. svibanj 2024 04:48