StoryEditorOCM
SportPROMJENE NA ČELU KLUBA

Darko Vukić - novi trener HV Posedarja: "Spremni ćemo dočekati prvenstvo"

Piše Ivica Gjergja
18. srpnja 2024. - 15:29

Nakon što je uspješni trener Ivan Šimurina u dogovoru s HV Posedarjem napustio klub zbog drugih obveza, Klub nije dugo čekao da riješi pitanje novog šefa stručnog stožera. Odlučili su se za provjerenog stručnjaka, Darka Vukića (43), koji je već vodio klub.

Darko Vukić, diplomirani kineziolog, ima bogato iskustvo u vođenju momčadi. Trenerirao je NK Gospić, Otočac i HV Posedarje. Njegovo prethodno iskustvo u klubu te poznanstvo s članovima uprave i igračima čine ga idealnim izborom za ovu ulogu.

- Što reći nego da sam sretan što dolazim u Posedarje. Radio sam već u klubu, poznajem dosta članova uprave i igrača. Radit ćemo šest tjedana priprema tijekom kojih ćemo, pored individualnog rada i uigravanja momčadi, odigrati i nekoliko utakmica provjere. Vjerujem da ćemo svi pronaći zajednički jezik i da ćemo spremni dočekati prvenstvo. Jednostavno, nastavit ćemo tamo gdje smo stali s prethodnim trenerom -  izjavio je Vukić.

Uz Vukića, stručni stožer će činiti i njegov pomoćnik Luka Marinović, koji je i prošlu polusezonu bio u stručnom stožeru. Prozivka igrača zakazana je za ponedjeljak, 22. srpnja, na igralištu Gordan Demo.

Ekipa je do sada napustila nekoliko ključnih igrača: vratar Jakov Pinčić vratio se u Zadar, Marko Zebić postao je član Solina, a Roko Morić također je otišao. Unatoč tim odlascima, nositelji igre kao što su Ivan Čurjurić, Luka Begonja, Lovre Čirjak i Josip Jurjević ostaju u momčadi, što će pomoći u održavanju kontinuiteta i kvalitete igre.

image

Darko Vukić

Ivica Gjergja/Slobodna Dalmacija
08. rujan 2024 02:08