StoryEditorOCM
SportSONIK PUNTAMIKA

Dogodilo se čudo! Trener Jurlina:“Igrači imaju neviđenu ljubav za klub, unatoč krizi, igri čak i bez plaća, smogli smo snage za pobjedu"!

Piše Ivica Gjergja
9. svibnja 2022. - 14:29

Kad je završila utakmica Sonik Puntamika – Alkar 90:86, vijest se prenosila Kalelargom, a glasila je „Puntamičani su uspjeli, ostali su u ligi“, odlaze pobjedom u dodatne kvalifikacije, a Vrijednosnice Osijek nakon poraza od Škrljeva ispadaju iz lige! 

Možemo reći - bravo igrači i treneru Roko Jurlina. Naime, znajući kakvu su sve „kalvariju“ i koliko slabih stanica prošli kroz natjecanje, treba im se diviti na uspjehu. Imali su neviđeni karakter, takav odnos prema klubu i suigračima, da su pojedinci i pored zabrane liječnika da ne igraju - bili među najboljima. Nema isticanja pojedinca, svi su disali kako jedan i stoga Palčiću, Mariću, Baniću, Šarliji, Pavinu, Zelantu, Lončaru, Prskalu i drugima zaslužene čestitke kao i treneru Jurlini.

Prokomentirao je jedan navijač: „To se ne može platiti“, to ili imaš ili nemaš, a očevidno ovi dečki imaju. Za kvalifikacije ostanka u HT Premijer ligi treba odigrati dva susreta, igrat će s poraženim iz susreta Dinama i Bosca, a to će se znati ovih dana. Vidno iscrpljen nakon susreta kao i njegovi igrači,  nadareni trener Roko Jurlina je kazao:

– Već dosta vremena igračima govorim da ih izuzetno respektiram i kao ljude i kao košarkaše. Išli su preko granica boli. Plaću nismo primili dugo, a opet smo izvukli i učinili nešto u što nitko nije vjerovao. Zajedno s pomoćnikom Jakovom Vladovićem stvorili smo sinergiju te smo na kraju smogli snage doći do pobjede u ovako teškoj utakmici i igrati kvalifikacije. Zahvaljujem se i Adria Oil Škrljevu i treneru Damiru Rajkoviću, koji su, unatoč tome što im ta utakmica nije značila ništa, odigrali pošteno i pobijedili Vrijednosnice Osijek, rekao je kratko Jurlina.

 

02. svibanj 2024 06:24