StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Sonik Puntamici u prvoj utakmici +6 protiv Bosca, pa se u Zagreb na uzvrat ide bez kalkulacija

Piše I. Gjergja
21. svibnja 2022. - 14:17

Prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u HT Premijer ligu odigrali su sinoć u Jazinama igrači Sonik Puntamike i Bosca. Punta je zasluženo pobijedila šest koševa razlike, na kraju je bilo konačnih 85:79. Istina, domaća momčad je u pojedinim trenucima, točnije sredinom treće četvrtine, imala i +24. Očevidno je bilo da je nakon toga domaćim igračima nedostajalo snage, što su iskoristili igrači Bosca. Novo odmjeravanje snaga bit će u ponedjeljak, kada će donijeti konačna odluka tko će popuniti upražnjeno mjesto u Premijer ligi: Puntamika ili Bosco. Evo što su kazali nakon susreta treneri Bosca i Sonik Puntamike.

- Ostaje mi da čestitam svojim igračima što su se vratili u igru nakon velikog minusa od 24 koša u korist Sonik Puntamike. Neposredno pred odlazak u Zadar ostali smo bez Pere Babića, također i bez Kuzmanovića kojega su uhvatila leđa, tako da smo uz sve druge probleme imali i dva igrača manje u rosteru. Zato zahvaljujem Anti Krapiću koji je igrao na vlastitu odgovornost. Dečki su se maksimalno potrošili, došli smo pred kraj susreta na aktivni rezultat, pa moram biti zadovoljan, kazao je trener Bosca Ivan Tomas.

- Utakmica je imala dva dijela, prvih 25 minuta imali smo veliko vodstvo, ali smo nakon toga radili početničke greške i tako našeg suparnika vratili u život. Ušli smo u spori ritam, a to njima to odgovara, pa nismo bili na razini na kojoj smo ostvarili veliku prednost. Na kraju smo pobijedili i završili susret na plus šest. No ne smijemo se obazirati na razliku, nego u Zagreb ići na pobjedu, kazao je trener Sonik Puntamike, Roko Jurlina.

 

27. travanj 2024 11:03