StoryEditorOCM
SportPLJESAK U JAZINAMA

"Sonik Puntamika" povela s 1:0: zadarskii košarkaši se probudili tek u drugom poluvremenu, "Bosco" svoju šansu propustio u završnici

Piše Ivica Gjergja
20. svibnja 2022. - 20:17

 

ZADAR – SD Jazine. Gledatelja 190. Suci: Leo Roglić, Roko Hordov, Frane Mjeda. Opunomoćenik: Davor Modrić.

SONIK PUNTAMIKA: Bubić , Marić 15 , Palčić 17 , Banić 17 , Šarlija 12 , Alić , Zelanto 5 , Ninčević, Pavin 10, Prskalo 9 , Brzoja.

BOSCO: Kos, Matić 3 , Katura 30 , Šljivarić , P. Babić, Smolić 16 , L. Babić 19, Linde 3 , Čović , Krapić 8 .

Početak nije nagovještavao dobru igru domaćina, osjećala se i vidjela nervoza, tako da je na drugoj strani Katura povukao goste i odmah tricom zaprijetio, da bi nakon toga Linde i Krapić promašili, sami kao duhovi čiste šuteve. Ne predaju se „puntaši“, traži se igra, vuče svoje kapetan Palčić, a egzekutori su nakon izvrsne tranzicije Emilio Banić koji vezuje dvicu i tricu te Zelanto.

Malo ih je ometao Ante Smolić koji poravnava, no Marić i Pavin pucački su raspoloženi, tricama dovode na kraju prve četvrtine svoje na 23: 15. Drugi period pripada u svemu „Punti“ gdje odmah na otvaranju Prskalo zabija tricu hvataju razinu igre koju traži trener Jurlina i vezanim poenima Šarlije osam, te Marića, Pavina i Banića odlaze u 17. minuti na 13 razlike (33:20). Lijepa je bila u tom periodu akcija – asist Palčića za Banića, kada ovaj izlazi iz bloka i pored visokog Sukošanca Smolića zakucava.

Bore se Smolić, Katura i Linde na drugoj strani i pogađaju, a pomoći njihovih suigrača nema, da bi na kraju ovog perioda ublažili rezultat na osam poena viška domaćina 40:32.

Nakon odmora, da se malo našalimo ne znamo što je svojim igračima ubrizgao, kakav špirit, trener Jurlina, bili su izuzetno pucački raspoloženi, „šajbali“ su iz svih pozicija svi - od Banića, Palčića, Pavina do Marića (9 trica) i završili treći period sa 15 razlike 67:52. Nisu domaćim košarkašima ostali dužni ni gledatelji, razlijegao se aplauz u Jazinama, kao u neka dobra stara vremena.

Vikao je trener Jurlina "nema opuštanja", no pali su njegovi, a inicijativu uzimaju „vremešni“ igrači na drugoj strani Katura, Krapić koji gađa tri trice, brzo se topi prednost i dovode sebe domaćini u čudnu situaciju. Da su malo bolji bili gosti, iako im se mora priznati da su napravili pravi posao, teško je reći kako bi završila ova utakmica, no ovako su povukli domaći igrači Palčić, Marić i Banić i otišlo se na šest razlike.

Najbolji kod domaćih bio je Dino Palčić sa 17, a kod Bosca Luka Katura sa 30 koševa. Tko će biti posljednji član HT Premijer lige na jesen odlučit će posljednja utakmica ova dva protivnika u ponedjeljak u Zagrebu. Trenutni rezultat je 1:0 za Sonik Puntamiku.

01. svibanj 2024 15:48