StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 4. KOLO

Dva gola donijela sedam bodova: tri kluba iz Zadarske županije među prvih šest na ljestvici!

Piše Ivica Gjergja
14. rujna 2023. - 15:03

Za predstavnike Zadarske županije u Trećoj NL Jug 4. je kolo bilo bogato bodovima.

Zadar i Primorac su zasluženo pobijedili vrlo dobre momčadi GOŠK Kaštela (0:1) i Zmaj (M) (1:0), a Vitezovi su nakon 90 minuta uzeli bod, ostali su neporaženi na vrućoj Podvornici u Opuzenu (0:0).

Ukupnih sedam bodova odličan je rezultat, kao i činjenica da su tri kluba iz Zadarske županije među prvih šest na ljestvici. Očito, nakon posrtanja u prijašnjim kolima i traženja najboljih rješenja, sada je u sastavima sve leglo na svoje mjesto...

Zadar je na gostovanju kod odličnih Kaštelana u tvrdoj utakmici uzeo sva tri boda. Uvjeti na teškom terenu nisu dozvoljavali razvoj igre. U prvom djelu je bio dobar tempo, ali je izostala tečnost. Što se tiče Zadra najbolje prigode imali su Luetić i Kordić na asistenciju Vukadinovića, ali lopta nije pronašla mrežu. U fazi obrane igrači Zadra su cijelu utakmicu odigrali na visokom nivou, pa je prvi dio završio bez zgoditaka.

U drugom dijelu domaćini su prvi imali prigodu Bučića, ali je Matasović obranio, a potom i Maretiću. Pobjedu je donio Šime Gregov koji je volej udarcem zatresao mrežu u 67. minuti...

- Velika pobjeda koju su dečki zaslužili svojim ratničkim duhom. Užasno teško gostovanje, kako smo i očekivali. Taktički smo odradili savršeno i jednostavno je pobijedio njihov karakter. Pokazali smo da imamo i glavu i rep i kvalitetne momke, kazao je trener Zadra Marin Oršulić.

Primorac je kod kuće u dva kola savladao pretendenta za prvaka, Zagoru koja, osim kontri koje fantastično izvodi, nije mnogo pokazala, i Zmaja (M) koji također želi letjeti visoko. Igrači Primorca odigrali su dvije odlične utakmice, u napadu i obrani sve je funkcioniralo na najbolji način. Nakon povratka Vodopije i Nakića igra Primorca je dobila sasvim druge obrise, što pametno koristi trener Dragan Blatnjak. Uz njih dvoje, odlični su bili Kulaš, Birkić te ostali igrači, pa je onda lako nositi zastavu pobjede...

- Odradili smo susret onako kako smo se i dogovorili. Znali smo da je Zmaj (M) dobra momčad, a mi smo im neutralizirali kontre i napadački odradili odlično. Bilo bi bolje da je koji gol više pao jer prilika je bilo, no pobjedi se ne gleda u zube, kazao nam je vođa igre Primorca, Roko Nakić.

Vitezovi su prema očekivanju trenera Marka Pinčića u Opuzenu naišli na dosta napaljena domaćina koji je u prošlom kolu s visokih 4:0 pobijedio GOŠK Dubrovnik na njegovu terenu. Očekivao je Pinčić tešku i tvrdu utakmicu, odlično je postavio svoj sustav igre iz koga mu se rodilo nekoliko prilika, ali nije bilo gola. U rovovskoj bitki uzeli su bod.

- Zadovoljan sam, odigrali smo dobu utakmicu, imali smo veći posjed lopte i više prilika za zgoditke, no važno je da nastavljamo pozitivan bodovni niz. Na početku susreta pet igrača nam nije moglo igrati, ali borbenošću smo dokazali da smo na pravom putu, kazao je trener Pinčić.

Ljestvica: 2. Zadar 9 bodova; 3. HV Posedarje 8 bodova; 6. Primorac 7 bodova.

16. lipanj 2024 00:14