StoryEditorOCM
SportFOTO: KOŠARKAŠKI KLUB DIADORA SLAVI PRVI ROĐENDAN

 „Entuzijasti" rođeni da igraju i daruju!

Piše Ivica Gjergja
27. ožujka 2019. - 15:06
Fotografija na FIBA-inom natječaju (1)


Danas je prvi rođendan Entuzijasta, KK Diadore, člana Druge košarkaške lige-jug. Njihov rođendan je izuzetno bogat u davanju i doniranju, a što pokazuju i brojke - niska njihovih „djelatnosti" izvan i s košarkom.

Evo samo nekih, nakon osnivačke skupštine ubrzano su uz pomoć prijatelja i donatora organizirali najmasovniji gradski 3x3 turnir, postali jedini košarkaški klub u Hrvatskoj s web shopom, osvojili vaterpolsku "VAKANZU".

Dalje su osvojili malonogometni turnir "Pojonsko srce", zaigrali premijeru s KK Zadrom u Jazinama, s Tornadom skupili novac za Udrugu Down sindrom. Donirali lopte zadarskim školama, učlanili preko 250 članova, pokrenuli "Brkati studeni" za Ligu protiv raka, s Udrugom Antonio Jurjević prikupili 47 doza krvi za Bolnicu, podržali humanitarnu "Futsal čaroliju", kupili potrepštine Kabinetu za ranu prevenciju autizma. Darovali novac za siromašne obitelji u župi Srca Isusova, izišli u svjetskim medijima, prijavili se na foto-natječaj Svjetske košarkaške federacije, obilježili Svjetski dan s prijateljima s Downovim sindromom...

Projekt treba pozdraviti tim prije što se cijela široka djelatnost zasniva na čistom amaterizmu. Kapa dolje njihovoj vjeri kako je to u našem današnjem društvu moguće napraviti na način na koji namjeravaju. Sport je bio početak a sama činjenica kako su svoj pokret nazvali po življenju entuzijazma našega sportskog i humanitarnog velikana Krešimira Ćosića, koji je rekao kako je cijelo vrijeme igrao od gušta i u bavljenju košarkom uvijek ostao entuzijast, o njima govori puno, napisao je u svojoj najnovijoj knjizi Naši ljudi i događaji Drago Marić, legenda zadarskog sportskog života.

Činilo se kako će KK Diadora i u prvenstvu do samog vrha, no pali su na četvrto mjesto, a do naslova je došao Omiš.

10. svibanj 2024 06:10