StoryEditorOCM
SportLIGA ZA OSTANAK

"Furnir" je za "Sonik Puntamiku" bio pretvrd: zadarski igrači ostali na minus 17

Piše Ivica Gjergja
24. travnja 2022. - 20:02

Za Puntu tvrd Furnir!

Prvu od tri „kvalifikacijske“ utakmice za ostanak u ligi igrači Sonik Puntamike nisu uspjeli riješiti u svoju korist, otišla je pobjeda na stanu Furnira. Iako je igra gosta atipična, igraju s tri visoka, trener „Punte“ pronašao je modus igre kako najbolje parirati i onda su njegovi igrači lijepo otvorili susret.

Tricom Prskala, Palčićevom dvicom, pa Banićevom tricom otišli su na 11:1 u trećoj minuti, u kojoj potvrđuju dominaciju. Banić još jednom tricom diže rezultat. Slijedi trenutno opuštanje domaćih igrača, da bi Furnir napravio 8:0 i iza toga brzo poravnao na 15:15. I s tim prva četvrtina pripala je „Punti“.

U drugoj četvrtini i jedna i druga momčad su limitirani: za sedam minuta nisu postigli više od pet koševa, da bi vodstvo otišlo na stranu gosta. Treća četvrtina je pripala gostima, u nezgodno vrijeme budi se Collins koji izvrsno „trima“ svojim timom, a Karahodžić, Krajina i Samac odvode svoje na šest razlike.

Kod „Punte“ Marić, Šarlija i Palčić pružaju odličan otpor i drže ne veliku razliku. Kako odmiče vrijeme u posljednjem periodu gosti su sve efikasniji, igraju dopadljivo i dižu razliku na 10 poena (70:80) tri minuta prije kraja. S odmakom vremena prema kraju nema Bog zna kakva otpora kod domaćih igrača i susret „Punta“ gubi sa 17 razlike.

Najbolji kod Sonik Puntamike bio je Petar Marić s 23, a kod Furnira Lovro Mandalinić sa 18 postignutih koševa.

 

SONIK PUNTAMIKA – FURNIR 74:91 (24:21, 15:17, 19:26, 16:27)

 

ZADAR – SD Jazine. Suci: Leo Roglić, Roko Hordov, Denis Bajramović.

SONIK PUNTAMIKA: Marić 23, Palčić 11, Banić 11, Špralja 6, Prskalo 13, Zelanto 1, Ninčević, Pavin 5 , Čutuk 4

FURNIR: Vidović 16, Krajina 13, Samac 10, Mandalinić 18, Prelec, Nazor 2 , Bjelanović 10, Rađa, Karahodžić 7

„LOŠ PREDZNAK”: Juniori Furnira i golub

Na sredini treće četvrtine odnekud se u dvorani Jazine pojavio u svom letu golub. Nije pismonoša, obični domaći, ali kao da je nagovijestio poraz „Punte“, prokomentirali su malobrojni gledatelji. Neposredno iza toga pojavili su se i juniori Furnira, navijajući „Dubrava, Dubrava”. To kod gledatelja nije najbolje primljeno, a jedan od njih je, onako kao za sebe, kazao:

-Pa kao da nam je malo što gubimo pojavili su se golub i navijači Furnira, pa dokle!!

02. svibanj 2024 01:39