StoryEditorOCM
SportOBITELJSKI HOBI

Godine nisu važne: Dida Ivica i unuka Dora osvajaju medalje u plivanju!

Piše Ivica GJERGJA
9. rujna 2023. - 19:13

Mnoge obitelji sebi nađu skupnu zanimaciju, kako u sportu tako i drugim djelatnostima, no poznata obitelj Čulina, inače po zanimanju urari, pronašla je svoje u plivanju. Sigurno je kako ima još onih koji su se dali plivanju ili nekom drugom sportu, no mi smo slučajno naletjeli na Čuline.

Naime, kako nam se pokvario sat, svratili smo do Čuline, a u maloj skladnoj radnji na Poluotoku naišli smo na mnogo uredno složenih pokala, medalja, priznanja koje je Ivica Čulina primio i o kojima brine. Ivica se dugi niz godina rekreativno bavi plivanjem, zimi kad nema maratona i liga on je tri do četiri puta u tjednu u bazenu na Višnjiku, a ljeti je na natjecanjima i pliva u moru dionice od dva, tri i četiri kilometra. Iako sa 73 godine na leđima – plivanje jako dobro podnosi.

Plivanjem je „zarazio“ i svoju unuku Doru Babić (16),  koja je također bila sudionica ZOWL u Silbi. Oboje su na Silbi imali uspjeha i primili su priznanje, pa je tako Ivica (na posljednjem 8. kolu u ZOWL) bio najstariji sudionik, pored toga u svojoj kategoriji je osvojio drugo mjesto, a Dora je bila ukupno druga, a prva na Women no rules u dionici na 500 metara. Pitali smo Ivicu kako je to sve uspio, zajedno sa svojom unukom Dorom?

- Kada nešto hoćeš, želiš i voliš, ništa ti nije teško, a ja sam zaljubljen u plivanje od malih dana i guram po svome, trajem još, a trajati ću dokle budem mogao hodati.

Godine?

- Za sada ne osjećam teret godina, a kako će biti vidjet ćemo ubuduće,  kakva su mi sada razmišljanja mislim da ćemo još dugo moja Dora i ja skupa tući plivajući kilometre.

I Doru si zarazio plivanjem?

- Ona je od malih nogu zavoljela plivanje i „otisnula“ se sa mnom i sada to odlično radi, osvaja odličja, uvjeren sam da će nastaviti i kad ja prestanem.

Sve je ovo Dora slušala i jednog trenutka rekla:

- Dida, dida moj najbolji je ne samo u plivanju, a kad se trkamo nas dvoje ne može mi mnogo pobjeći. Ja s njim uživam i svaki dan ga sve više stižem, uskoro ću ga obećavam i pobijediti!

 

ZOWL 1500 (M)

Poz   Ime i prezime    God   Kat   Vrijeme      Bod    poredak    Bod 

53.    IVICA ČULINA   1950  70+  00:35:22   160     138           198

Women no rules 500 (Ž)

Poz    Ime i prezime    God     Vrijeme     Bodovi

1.       DORA BABIĆ    2008    00:05:31   200

 

06. svibanj 2024 20:34