StoryEditorOCM
SportZANIMLIVOSTI

Još malo o maratonu Preko - Zadar: Dida, dida moj…!

Piše Ivica Gjergja
17. kolovoza 2022. - 14:46

Kažu da dogovor kuću gradi, a da odgoj u tome ima značajnu ulogu. Da je tome tako potvrđeno nam je na jubileju otplivavanja 50. maratona Preko – Zadar. Naime, među rekordnom broju od preko 130 plivača zamijetili smo didu, te unuke Doru i Luku. Dida je 72-godišniji Ivica Čulina, poznati zadarski urar, a njegovi unuci su Dora Babić(14), te unuk Luka (16) godina.

Svo troje su isplivali maraton u zadanom roku, a Dora je bila najbolja u svojoj kategoriji. Kada smo unuke pitali kako je sa didom Ivicom, Dora se nasmiješila i rekla:

- Divan je moj did, zahtjevan ali pravičan, sve nam omogućuje, ali i traži od nas. Vjerujem da ćemo s njim još dosta dugo plivati, ne samo maratona.

Što nam ostaje nego im poželjeti još mnogo isplivanih maratona.

image

Ivica Čulina s unucima

I.g./Slobodna Dalmacija

Kako Ivica Čulina vuče porijeklo iz Pridrage, to je nedavno dobio veliko priznanje Općine Novigrad za promoviranje sporta, ali i za njegov rad u urarstvu od 50 godina. U šali nam reče Ivica - poklopili su se 50 godina maratona Preko - Zadar i moga posla, zaista mi je drago, radostan sam, a još kad su unuci sa mnom, radost je veća.

26. travanj 2024 16:05