StoryEditorOCM
SportDRUGI TURNIR ŽENSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA HRVATSKE

Jednom pobjedom "čiksice" zadržale izglede za doigravanje - Marinović ipak nije zadovoljan

Piše Zadarski.hr
18. prosinca 2018. - 11:51

Malonogometšice Futsal Super Chicksa proteklog vikenda odigrali su drugi turnir 1. HMNL za žene. Djevojke Luke Marinovića za protivnice su imale Mirlović Zagoru, braniteljice naslova iz Alumnusa i Meteoru Futsal.

Čiksice su turnir otvorile pobjedom nad Mirlović Zagorom rezultatom 4:2, dva pogotka postigla je Petra Barnir,a po jedan su dodale Josipa Burčul i Karla Kurkutović. Nakon toga u vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici malonogometšice iz Poličnika poražene su od aktualnih prvakinja Alumnusa identičnim rezultatom 4:2, strijelci za poličanke su bili Ana Gruica i Karla Kurkutović.

Posljednji susret turnira izabranice Luke Marinovića imale su protiv Meteore Futsal. Unatoč vodstvu iz druge minute kada je poentirala Mateja Žilić, "čiksice" nisu uspjele sačuvati prednost do kraja te su poražene rezultatom 3:1. Kratak osvrt na turnir dao nam je trener Luka Marinović koji može se reći i nije bio pretjerano zadovoljan odrađenim turnirom:

-Na drugom turniru koji smo odigrali proteklog vikenda u Popovači pobijedili smo ekipu Mirlović Zagore što nam je jako važno jer su nam one u ovom trenutku najveći konkurent u borbi za doigravanje. No, moram reći kako nisam baš zadovoljan reakcijom mojih igračica u porazima protiv Alumnusa i Meteore Futsal. Mislim da smo mogli puno više i na jednoj i na drugoj utakmici i ostaje žal što nismo osvojili još koji bod s kojim bi se još više približili našem konačnom cilju za ovu sezonu a to je plasman na završni turnir.“

Na pola lige ŽMNK Futsal SuperChicks ima devet bodova i trenutačno se nalazi na četvrtoj pozicij, posljednjoj koja vodi na Final Four.

- Da, s te strane možemo biti zadovoljni ali, ponavaljam, mogli smo malo bolje reagirati u ova dva poraza na turniru u Popovači. Mislim da je tu bilo i malo neiskustva ali i činjenica kako nam cure dolaze nakon osam-devet mjeseci igranja velikog nogometa pa se prilagođavaju na futsal. No, sve u svemu ne možemo biti nezadovoljni u situaciji u kojoj jesmo pred posljednja dva turnira:“

Nakon dva turnira puno je jasnije koje će se ekipe boriti za vrh poretka. Prve tri pozicije sigurno drže MC Plus, Alumnus i Meteora Futsal, a velika borba očekuje se upravo oko četvrtog mjesta.

-Prve tri ekipe odskaču i kvalitetom i iskustvom. Iako su prošlogodišnje pobjednice Alumnus ostale bez dvije vrlo važne igračice u sastavu. Mi ćemo se boriti za to posljednje mjesto koje vodi u doigravanje i ne sumnjam kako će biti teško. Očekujem kako će se i Mirlović Zagora i Ombla pojačati i zato je ispred nas izazovnih šest kola do kraja osnovnog dijela lige, zaključio je Marinović.

02. svibanj 2024 20:00