StoryEditorOCM
SportIZ TREĆELIGAŠA

Kapetan Primorca Vedran Ješe: “Cilj je biti u gornjem dijelu ljestvice"

Piše I.Gjergja
12. ožujka 2021. - 18:39

Nakon odigranih 16. kola HNK Primorac u Trećoj ligi – Jug osvojio je 9. mjestu s 20 bodova i gol razlikom 21:16. Šest je pobjeda, dva remija i sedam poraza.
Jesu li zadovoljni ostvarenim pred početak natjecanja u ovoj ligi pitamo kapetana Vedrana Ješu, kome su ovo 40-te pripreme u karijeri koje prolazi.

- Imali smo dosta minimalnih poraza u jesenjem dijelu, gdje je odlučivala jedna lopta - jedan gol. Pobjeda je mogla otići i na našu stranu. Osobno smatram da nam nedostaje bodova, da smo ih više zaslužili igrom. Kukanja nema, trebamo svi glavu gore i idemo dalje. Trebamo se usredotočiti u nadolazećem proljetnom dijelu sezone na bolje igre i „utržiti“ više bodova koji su pred nama. Motiva, samopouzdanja i svega onoga što nam treba imamo nakon odrađenih priprema. Sve trebamo učiniti da igramo dobar, borben napadački nogomet koji donosi rezultat i bodove- kaže Ješe.

Pripreme su okončane, dobili ste raspored, prvo se igra zaostala utakmica 17. kola.S kakvim ambicijama ulazite?
- Naše ambicije se ne mijenjaju, a to je sredina ljestvice i mjesto prema gore. Iza nas su dobro odrađene pripreme koje su bile kraće, no rekao bi intenzivne. Svi smo to dobro prošli - odradili i spremno dočekujemo natjecanje. Nedostajale su nam prijateljski ogledi no upražnjavali smo trening utakmice, koje uvijek ne daju pravu sliku stanja. Pravu sliku stanja dati će prvi susret, a moramo dobro materijalizirati dvije prve utakmice koje igramo doma.

Nekoliko igrača vas je napustilo, no tu su neki novi. Sto reći za igrački kadar?
-Ivica Zelić, Mate Viduka i Roko Nakić napustili su naš klub, no pet je novih, ukupno je 24 igrača što smatram da je roster i optimalan i kvalitetan. Prinova Reza, Indonežanin koji igra na poziciji zadnjeg veznog, te Francuz Muhamed na poziciji polušpice svakako da su se nametnuli, a sa postojećim kadrom možemo sigurno je u bobu za bodove i jedva čekamo početak.

U dolazeću nedjelju vam je sraz zaostalog 17. kola, sa Hrvacama u Biogradu, što očekujete?
- Dolazi nam sigurno je jedna od najkvalitetnijih momčadi u ligi, a to pokazuje i njihova pozicija na ljestvici. Nama su uvijek bili susreti s njima teški, no ovaj put nema kalkulacija trebamo sva tri boda i za to ćemo se dobro potruditi i vjerujem da ćemo ih uzeti.

Susret Primorac – Hrvace igra se u nedjelju (14. ožujka) u 15 sati na igralištu Kazimir i Silvijo u Biogradu.

04. svibanj 2024 16:26