StoryEditorOCM
SportTRENER NK ZADRA MARKO PINČIĆ:

Komunikacija s klupskom upravom je dobra, dobivamo sve informacije koje nas zanimaju, pa tako imamo i obećanje kako će se pitanje plaća riješiti u narednim danima

31. srpnja 2019. - 15:41
sibenik-lucko02-100916

Stanovi su jednim dijelom bili nogometna tema na sjednici Gradskog vijeća Zadra, napose su pitanja stizala iz redova oporbe , međutim , unutar momčadi i stručnog stožera malo tko se htio uhvatiti za " taj štap", nego im je lopta u ovom trenutku glavna meta. O tome svjedoči i razgovor s trenerom Markom Pinčićem koji se , istina, samo na trenutak dotaknuo priče iz vijećničkih klupa...

-Ono što mogu kazati jest da momčad radi punom snagom, na jednoj visokoj profesionalnoj razini što me kao trenera jako veseli. Jest svjesni smo svi skupa situacije u kojoj se nalazi klub i da se o tome raspravalja tamo gdje treba i možda u samo malom postupku utječe na igrače. Komunikacija s klupskom upravom je dobra, dobivamo sve informacije koje nas zanimaju, pa tako imamo i obećanje kako će se pitanje plaća riješiti u narednim danima. Želimo vjerovati da je tako i kako će se konačno stvar pokrenuti s " mrtve točke", što je jako važno za dalje – misli Pinčić.

Povrtak priče na travnjak nudi nam tek neke odgovore na realizaciju zacrtanih planova koje se moglo čuti na početku priprema i odnosi se na stabilizaciju momčadi te oslanjanje na vlastiti igrački kadar...

-Nemam nikavih problema na treninzima , momci svi odreda rade najbolje što mogu i daju sve od sebe, odnosno, izvlače maksimum. Što se pak tiče uigranosti po linijama to ćemo tek saznati idućih dana kroz trenige, jer smo u dosadašnjem dijelu priprema radili isključivo na onom bazičnom dijelu. Jest, nismo skorz isključili loptu, ali rad na postavljanu igre onakve kakvu zamišljamo upravo slijedi – veli Pinčić.

Jedan detalj mu kako ističe u ovom trenutku ipak predstavlja potrebu za razmišljanjem...

-Ne želim ništa kriti, jednostavnije rečeno, tanki smo na napadačkoj poziciji, nasušno nam je potreban igrač u vrhu napada i to moramo riješiti u što skorije vrijeme, inače bismo mogli imati velikih problema – iskren je Marko.

Puno više zadovoljstva nudi stanje u obrambenim redovimaa gdje ima igrače iza kojh stoji iskustvo...

- Tu smo posloženi, jer imamo trojicu stvarno iskusnih, predvodi ih Jure Jerbić, kojem su uz bok Ivan Tokić i Josip Iveljić, pa s pravom mogu reći da tu sve štima. Oni su prošli podosta toga u prvoligaškoj, odnosno, drugoligaškoj priči, što će nam biti od presudne važnosti. Uglavnom, postoji vizija koju smo predvidjeli u programu našeg rada i naših ciljeva. Na nama je da se na sve načine izborimo za što bolji ulazak u prvenstvenu trećeligašku utrku koja je ove godine iznimno teška – zbori Pinčić.

Još od prvog dana priprema naglasak se stavljao na domaće snage, stoga je stručni stožer posegnuo za igračima koji su od prvih nogometnih koraka u zadarskim redovima, ili su ranije prošli kroz razne selekcije upravo u Zadru.

-S mladim igračima trebamo raditi oprezno i racionalno ih uvoditi u seniorski razred, što nije nimalo lagan proces. Ono što je primjetno jest činjenica da imamo dosta zanimljivih momaka koji kroz treninge potvrđuju svoju kvalitetu i potencijal. Na nama koji smo u stručnom stožeru bitno je pronaći način kako ih "dozirati", odnosno, pronaći modus za njihovo uvođenje u sustav igre kakav priželjkujemo, a da pritom ne dozvolimo da upravo ti mladi igrače, slikovito rečeno, u postupku prislanjanja na glavne igrače ne izgore – zaključio je Pinčić.

 

03. svibanj 2024 09:47