StoryEditorOCM
SportMEĐU 43 MOMČADI

Kuglači Zadra pobjednici su NBC kupa, trećeg po jačini europskog natjecanja!

Piše Zadarski.hr
8. listopada 2023. - 11:37

Drugu godinu zaredom kuglači Zadra pobjednici su NBC kupa, trećeg po jačini europskog natjecanja, koje je ovog tjedna u Slavonskom Brodu okupilo 43 momčadi. Igrači iz Mocira najprije su odlično odradili kvalifikacije i s prvog mjesta izborili polufinale, u kojem su sa 6:2 svladali mađarski sastav Investment Kozutasok iz Kaposvara.

U finalu pred Zadranima je pao i njemački Hallbergmoos i to nakon dramatičnog raspleta (5:3), u kojem je svaki sastav upisao po tri pobjede. Tako se presudnim pokazao ukupan broj srušenih drva, u kojima su igrači iz Mocira imali plus 31.

U prvoj izmjeni Hrvoje Marinović je uvjerljivim izdanjem ne samo donio bod svojoj momčadi, već i značajnu prednost u drvima.

Csongor Barany je poražen za samo tri drva, pa je rezultat bio 1:1, odnosno 3:1, kad se računa Zadrova prednost u drvima. Nakon što su Zadar “potrošio” nominalno najjače adute, u sljedećoj izmjeni bod je donio i Milan Uzelac, a u zadnjoj i Boris Benedik, kojem nije zadrhtala ruka u situaciji kada je njegov protivnik prijetio potpunim preokretom. Benedik je tako podsjetio na “stare dane”, a Zadar potvrdio šesti međunarodni trofej.

U toj kolekciji su Svjetski kup (1999.), Europa kup: (1998.), NBC kup: (2003., 2022., 2023.) te Kup Alpe Jadran (1997.). Prva tri mjesta na NBC kupu donose i plasman u Ligu prvaka, u čijem će ždrijebu Zadar kao pobjednik imati status nositelja.

image
Kuglački klub Zadar
image
Kuglački klub Zadar
03. svibanj 2024 10:22