StoryEditorOCM
SportVELIKI TRANSFER

Vijest koja je odjeknula među ljubiteljima kuglanja: Zadar velikom rivalu Mertojaku ‘preoteo’ Hrvoja Marinovića. To je kao da Livaja pređe u Dinamo!

Piše Ivan Renić
7. srpnja 2022. - 09:50

Hrvoje Marinović više nije član Mertojaka!

Odjeknula je ova vijest među onima koji prate kuglanje. Jedan od njihovih najtrofejnijih igrača u povijesti i godinama već prvo ime, odlučio je napustiti klub. U ljetnom prijelaznom roku Marinović je potpisao za Zadar.

Kako biste shvatili o kakvom se transferu radi, iz kluba su to opisali ovako: kao da Marko Livaja iz Hajduka prijeđe u Dinamo! E, to je bome nešto!

Rastanak je, doduše, prošao u miroljubivom tonu sudeći po dirljivoj objavi na Facebook stranici Mertojaka putem koje su se oprostili od svog vođe. Nisu štedjeli na epitetima, o Marinoviću su pisali mahom u superlativima.

- Najveći strah protivnicima, veliki znalac na stazama, u nekim trenucima toliko lucidan, a opet smiren i taktički savršen! Uz tvoje kuglačko znanje, talent i rad, bio si i ono najvažnije svima nama, prijatelj iznad svega. Želimo ti svu sreću u novim izazovima i znaj da te mjesto u klubu uvijek čeka – dio je objave.

Marinović je dijete Mertojaka. Karijeru je započeo sa 16 godina i ubrzo postao dio ekipe koja je pokorila Hrvatsku u kadetskom uzrastu. Bogatu karijeru okrunio je titulom svjetskog prvaka ove godine, ispostavilo se, posljednje u Mertojaku.

- Alfa i omega. Igrač, kapetan i trener – tako su iz kluba opisali Marinovića.

Zašto baš u Zadar? Tamošnjem klubu posljednjih su godina dobrano porasle ambicije. Još lani u svoje redove doveli su svjetskog rekordera Csongora Baranyja koji nastupa i za Srbiju. Tu su i Makedonac Boris Benedik te nekadašnji igrač njemačkog Zerbsta i juniorski prvak Hrvatske Borna Bakran.

U Zadru, dakle, itekako misle ozbiljno. Mertojak je dobio veliku konkurenciju. Nikad jača sezona očekuje nas u prvenstvu, puno je pretendenata na naslov. Uz Mertojak i Zadar, tu su još i Osijek, Grmoščica te Poštar. Marinovićev odlazak donekle je poremetio odnos snaga i učinio ligu još zanimljivijom.

03. svibanj 2024 06:12