StoryEditorOCM
SportŽALBA ZBOG IZMJENA

Kup u Senju: Hoće li Primorac izgubiti susret za zelenim stolom!?

Piše Ivica GJERGJA
1. rujna 2022. - 18:07

Hoće li Primorac izgubiti Kup susret, za zelenim stolom, natjecanja sa Nehajem radi „nepravilnih“ izmjena igrača Primorca tijekom susreta? Žalba Nehaja će biti upućena u roku od 48 sati. Primorac je trijumfirao 4:0, pa je li moguće da se senjski Uskoci žale, pitaju se svi. Što će se događati dalje ostaje da se vidi.

Nakon što su igrači HNK Primorca u 1/32 F u Kup natjecanju briljantnom igrom i rezultatom porazili u prvom kolu NK Nehaj iz Senja na njegovom igralištu 0:4 nemalo su neugodno iznenađeni svi nakon što su prespavali noć i saznali da su se domaćini žalili. Naime, žalba je uslijedila „navodno“ radi toga što nisu u tri navrata izvršili izmjene u Primorcu. Sa klupe Primorca uvjeravaju da što se njih tiče sve je odrađeno kako treba, čak što više u zapisniku sa utakmice evidentno i vidljivo da je odrađeno sve kako treba – pokazuju vremena i ulazi igrača, tko koga mijenja, što će reći da je klupa gosta sve učinila kako Propozicije nalažu. Čak što više o izmjenama nema ni riječi u izvješću delegata susreta Josipa Pulića (Rijeka) koji je donosimo u cijelosti, kako slijedi iz Cometa HNS-a:

- Organizacija utakmice u skladu s Propozicijama završnog dijela natjecanja za HNK godine 2022/2023. Sastanku uoči utakmice, koji je održan 90 minuta prije utakmice, nazočio kontrolor suđenja gosp. Damir Volf, kao i sve potrebne osobe. Sportske iskaznice igrača obje momčadi ispravne sa evidentiranim valjanim liječničkim pregledom u Comet sustavu. Igrač domaćina br. 12 Marino Godinić nije imao sportsku iskaznicu, ali je isti zaveden u Comet sutav i svoj identitet je dokazao osobnom iskaznicom čija preslika prileži zapisniku. U 22. minuti utakmice i 67. minuti utakmice napravljena je stanka za osvježenje od 1 minute zbog velike vrućine. Osigurano je zamjensko vozilo registarske oznake GS 253DF sa vozačem Milivoj Kren radi eventualnog prijevoza ozlijeđenih igrača. Na današnjoj utakmici bilo je cca. 40 domaćih navijača skupine Garage Boysi te su isti gledali utakmicu izvan ograđenog terena za igru (igrališta) i tribina stojeći na privatnim garažama od kuda su navijali za svoju momčad. Isti su u 9. minuti utakmice zapalili 1 baklju, a u 68. minuti utakmice 2 baklje te su sve baklje sagorjele na mjestu gdje su se nalazili navijači odnosno na navedenim garažama. U 69. minuti utakmice domaći navijači ispalili su 1 raketi u zrak te su tijekom cijele utakmice korektno i bez ikakvih uvreda prema svojoj ili protivničkoj momčadi navijali za svoju momčad.

Kako je vidljivo, delegat nigdje ne spominje izmjene igrača, pa se pitamo gdje su propust našli čelnici Nehaja?

Podsjetimo i na Članak 15, Propozicija natjecanja, koji kod izmjene kaže:

Na svim prvenstvenim utakmicama mogu biti imenovana do najviše sedam (7) zamjenskih igrača, koji mogu zamijeniti najviše pet (5) igrača. Svaka momčad će imati pravo na najviše tri zaustavljanja igre za zamjene tijekom utakmice, a zamjene se mogu izvršiti i u poluvremenu. Ako obje momčadi istovremeno obavljaju zamjene, to se uračunava u kvotu obje momčadi.

Prema Zapisniku o utakmici (izmjena igrača i vrijeme) klupa Primoraca je sve kako treba učinila, stoga čudi žalba Nehaja, kakav će kraj donijeti ova žalba vidjet će se.

26. travanj 2024 06:59