StoryEditorOCM
Sport6. EUROPSKE IGRE MLADIH ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Luciji Mijolović dva srebra!

Piše I. Gjergja
12. lipnja 2017. - 12:00
Lucija i Danijela

U češkom Brnu održane su 6. Europske igre mladih za osobe s invaliditetom. u sastavu plivačke reprezentacije nastupila je Lucija Mijolović uz trenericu Danijelu Kurtin iz PK Zadar i ostvarila odličan rezultat osvojivši dvije srebrne medalje.

U Brnu se natjecalo 700 mladih sportaša u dobi od 10 do 26 godina iz 16 zemalja i to u četiri sporta: atletika, plivanje, boćanje i stolni tenis. Hrvatsku je zastupalo 12 plivača, sedam stolnotenisača i šest boćara.

Nakon kvalifikacijskih nastupa na 50 m slobodno i 100 m prsno Lucija Mijolović s rezultatima 44.30 na 50 m slobodno i 2:00.47 na 100 m prsno doplivala do dva druga mjesta. Trenerica Danijela Kurtin zadovoljna je postignutim.

- Ispred Lucije je tjedan dana odmora. Nakon toga kreću intenzivne pripreme za Europsko prvenstvo za plivače s Down sindromom koje se odvijaju u Parizu u listopadu. Na ovo EP Hrvatska putuje, po prvi puta, sa tri plivačice. Marija Pinjuh i Petra Vičan plivačice su zagrebačkog Natatora, a u Češkoj su također doplivale do međunarodnih odličja. Sve to najavljuje posebno lijepo EP za Hrvatsku reprezentaciju plivača s Down sindromom, kazala je zadovoljna trenerica Kurtin.

05. svibanj 2024 03:06