StoryEditorOCM
SportČETIRI SELEKCIJE

Međunarodni nogometni turnir "Trofej Banja Luka": NK Zadarnova osvojila zlato, srebro i broncu!

Piše Ivica Gjergja
19. siječnja 2023. - 17:01

Četiri selekcije NK Zadarnove, točnije Škole nogometa nastupile su na međunarodnom turniru “Trofej Banja Luka 2023“. Zadarska dica odlično su predstavila svoj klub i grad te su se kući vratila s kompletnom kolekcijom trofeja – zlatnim, srebrnim i brončanim.

Naslov pobjednika osvojila je selekcija U-12, drugo mjesto selekcija U-8, a treće U-10. Na najvišu škalinu pobjedničkog postolja popeli su se igrači rođeni 2011. pod vodstvom trenera Damira Ivančića i to pobijedivši u svih šest utakmica na turniru. U skupini su bili bolji od Željezničara iz Banja Luke, Vojvodine i Laktaša, zatim u četvrtfinalu od Radnika iz Hađića, u borbenom polufinalu od Željezničara iz Doboja, a u velikom finalu ponovno od Željezničara iz grada domaćina.

Igrali su U-12 u sastavu: Roko Palameta, Vice Vedrić, Luka Džaja, Lovre Vuković, Lovre Bračić, Kristiano Samardžić, Josip Gladović, Ivano Perica, Gabriel Baričević, Stipe Čulina, Vid Veršić. Trener Damir Ivančić.

Do finala su došli i igrači rođeni 2015. pod vodstvom trenera Patrika Puljića. Oni su sa sedam bodova prošli skupinu, u kojoj su bili druga momčad Vojvodine, Romari, Sport Team te zagrebački Dinamo s kojim su odigrali neriješeno. U polufinalu su nakon penala slavili protiv prve momčadi Vojvodine, da bi se u finalu ponovno sastali s drugom momčadi kluba iz Novog Sada, koja je, kao i u prvom susretu na turniru, bila za jedan gol uspješnija.

Igrali su U-8 u sastavu: Matej Šimičević, Franko Bilaver, Tonći Olić, Mauro Novokmet, Lukas Palčić, Luka Katalinić, Maro Perica, Ivano Šarić, Ante Stilinović, Ivano Samardžić. Trener Patrik Puljić.

Također i godište U 2013. Zadarnova je nastupila sa dvije selekcije. Prva momčad je sa šest bodova prošla skupinu u kojoj je izgubila prvu utakmicu od beogradskog Žarkova, da bi potom pobijedila Željezničar iz Banja Luke i GNK Dinamo Zagreb. U četvrtfinalu su igrači Antonija Perice bili bolji od Vašarišta, da bi u polufinalu na penale izgubili od Radnika iz Hadžića. No, kratko razočaranje brzo je nadoknađeno sjajnom utakmicom za treće mjesto protiv Žarkova, u kojoj su se Zadrani revanširali protivniku za poraz u skupini i na kraju osvojili broncu.

Igrali su U-10 (A) u sastavu: Ivano Ćuturić, Toma Ružić, Roko Bračić, Kristian Bušić, Karlo Bilaver, Lovre Kotrulja, Luka Živković. Trener Antonio Perica

Druga momčad U 10 također je u skupini ostvarila jednu pobjedu uz dva poraza, ali nije bila te sreće da izbori prolaz u daljnju fazu natjecanja. Unatoč tome, igrači Marka Jurline također su ostavili odličan dojam.

Igrali su U-10 (B) u sastavu: Vice Sakić, Antonio Smokrović, Vice Jurlina, Luka Paleka, Tomislav Kovačević, Mate Ćurčija, Toni Sutlović. Trener Marko Jurlina.

Na kraju je šef Škole nogometa NK Zadarnove, Antonio Perica, vidno zadovoljan ostvarenim u Banjaluci kazao:

– Prije svega, čestitam svim igračima i trenerima na odličnim igrama i rezultatima te dostojnoj prezentaciji našeg kluba i grada Zadra na terenu i izvan njega. Bilo je ovo još jedno veliko iskustvo za sve nas u sportskom i organizacijskom smislu. Trofeji su uvijek lijepi, ali najveća nagrada nam je osmijeh na licima djece i roditelja. Koristim prigodu da zahvalim gospodinu Stanislavu Kljutiću i organizatorima turnira na pozivu. U Banja Luci smo se osjećali doista ugodno i sve je bilo na visokoj razini. Veselimo se ponovnom odlasku (za dva tjedna) sa selekcijama U-9 i U-11, kazao je Perica.

27. travanj 2024 22:50