StoryEditorOCM
SportSUBOTA NA VIŠNJIKU

Mihailović: "Budućnost je momčad za vrh ABA lige i Eurokupa. Moramo dignuti energiju na veću razinu..." Kalajžić neće igrati!

Piše Dražen Žura
11. listopada 2024. - 14:16

Zadar u ovom trenutku iza sebe ima jednu pobjedu i dva poraza u AdmiralBET ABA ligi, veselili su se nakon ogleda s Cibonom, međutim, stigla su dva neočekivana prizemljenja, najprije u Krešinom domu, gdje ih je nadjačala Igokea. U Podgorici je SC Derby rezultatski bio više nego uvjerljiv, pa su izgubljeni bodovi uvelike zabrinuli trenera Danijela Jusupa.

Slijedi veliki izazov u goste stiže Budućnost VOLI, momčad koja već godinama plovi na vrhu ljestvice ovog košarkaškog natjecanja. Ono što povezuje dva kluba jest angažman Vladimira Mihailovića bivšeg igrača crnogorske momčadi, koji je stigao u ‘pet do dvanaest...

– Od trenutka kada sam došao u Zadar trudio sam se uklopiti u momčad na najbolji mogući način. Sjajno sam prihvaćen i osjećam se dobro. Nastojat ću napredovati postepeno kako bih pomogao ekipi. Budućnost je izuzetno kvalitetna momčad, sastavljena za sam vrh ABA lige i Eurokupa. Ključno je krenuti od sebe te se truditi na terenu najbolje što znamo. Moramo dignuti energiju na veću razinu. Očekujem da dobro uđemo u utakmicu te da damo sve od sebe, za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Jesam li ušao u optimalnu formu nakon ozljede? To je proces koji ima svoj put, ali mislim da idem u pravom pravcu – kazao je Mihailović koji je lanjske sezone u Podgorici u koš svojeg današnjeg kluba ubacio 24 poena.

Može li ponoviti tu priču, ovoga puta na suprotnoj strani?

- Sigurno da ću dati sve od sebe, jako bih volio pružiti najbolje što mogu. Blizu sam svojeg optimalnog izdanja – kratko će Mihailović koji je mikrofon predao treneru Jusupu...

– Budućnost u ABA ligi trenutno pokazuje najbolju razinu forme od svih ostalih momčadi. Izuzetno su kvalitetni u obrani, s ekstra kvalitetnim napadačem Yogi Ferrellom. Moramo biti puno bolji nego do sada, ako se mislimo nadati dobrom rezultatu – kazao je Jusup koji je, podsjetimo, u sezoni 2019./2020. imao dvije slične utakmice protiv iznimno teških suparnika. Najprije je pokleknula Crvena zvezda potom i Budućnost.

Može li se nešto od toga ponoviti?

- Vidjet ćemo, idemo utakmicu po utakmicu. Sezona je u ranoj fazi, mi nismo na razini momčadi koja je bila jer nova, što je razumljivo – razmišlja Jusup koji još uvijek ne može računati na sve igrače...

- Mate Kalajžić neće igrati, medicinska služba će odrediti kada će moći nastupiti. Očekujem doprinos od svih igrača, a ne samo od Gegića. Sezona je u ranoj fazi, ali nismo na razini od lani – jer momčad je nova što je i razumljivo. Publika nam pomogne kad god može, nadam se da će tako biti i u ovoj utakmici – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 20 sati, uz izravan TV prijenos u programu Arenasport 1.

11. listopad 2024 14:16