StoryEditorOCM
SportLOŠA PREDSTAVA

Zadar izgubio u Podgorici: SC Derby ih "pokosio" tricama

Piše D.Žura
7. listopada 2024. - 20:58

PODGORICA – Dvorana: SC „ Morača”. Gledatelja:550.

SC Derby – Zadar 86:62 (19:15, 21: 15, 24:18, 22:14).

Suci: Milovoje Jovčić i Aleksandar Milojević (Srbija), Nermin Nikšić (Bosna i Hercegovina).

SC DERBY: Sudar, Neal (7), Pavlićević, Anđušić (10), Bogdanović(2), Hadžibegović (10), Vučeljić (7), Grbović(6), Nikolić (12), Drobnjak (17), Bogavac(11), Mirković(4).

ZADAR: Mihailović (19), Wahl (7), Klarica, Gegić(13), Proleta, Žganec82), Mazalin (14), Dundović, Ramljak(5), Gilbert(2), Torbarina.

Zadar je zapeo pokraj Morače, u Podgorici je morao potpisati iznimno neugodan poraz od SC Derby koji se nametnuo od samog početka utakmice.

Tek su na trenutke suparniku davali nekakvu nadu, međutim, dobra zaliha prije ulaska u treću četvrtinu, te kasnija kanonada s vanjskih pozicija, učinili su Zadrane posve nemoćnima, u obrani i napadu.

Inače, zadarski manjak od deset poena nakon dvije odigrane četvrtine, može se držati kao odličan rezultat u odnosu na igru. Jer, svega jednom su imali prednost kroz poluvrijeme, bilo je to na samom otvaranju poenima Wahla.

Onda su Vučečjić i Bogavac "tricama" najavili kako će zadarska obrana imati problema u branjenu vanjskoga šuta.

U jednom trenutku činilo se kako će kod 17:10 Zadar posve rezultatski proklizati, međutim, mir je donio kapetan Ramljak, pogodio je za tri poena! Upravo su u tom smjeru krenule obje momčadi, dvije Mihailović kod Zadra, isto toliko Grbović na strani domaćina. U svojoj drugoj minuti odmora, trener Danijel Jusup morao ponoviti riječi od ranije: "Ne moramo žuriti, kad god je bilo tako, nije bilo dobro”!

Počeo je Derby bježati, ali ih je "svojom trećom "tricom" sustigao Mihailović. Međutim, nerijetko je Zadar gubio loptu, forsirao napade, a Derby je razmišljao kako šutem za tri poena posve razbiti suparnika. Srećom imali su tri takva u nizu bez učinka.

Onda su se dosjetili kako loptu valja spustiti u reket, bilo je to vrijeme za iskusnoga Nikolića. Gegić i Mazalin su znali uzvrati, ali Drobnjak s tri poena i Neal "dvicom” podignuli su omjer na spomenutih deset viška! Zanimljivost nudi činjenica o skroz malom broj slobodnih bacanja, Derby svega jedan kojeg nisu realizirali, Zadar je preko Mazalina stigao na dva od dva!

A što reći za treću dionicu?

Derby pet "trica”, rušili su ih Hadžibegović, Drobnjak i Bogavac, a Zadar svega jednu u izvedbi Wahla!

I onda opet Drobnjak na isti način za golemih 71:50 u 32. minuti, što je praktički označilo put prema porazu Zadra, koji je izgledao obezglavljeno, bez imalo pravih zamisli i rješenja za mogući rezultatski priključak, pa je sve skupa izgledalo očajno!

11. listopad 2024 23:14