StoryEditorOCM
SportZADAR IMA TROJICU IGRAČA U POLUFINALU LIGE PRVAKA

Miodrag Paunović Miško: "Znao sam da će mali Luka završiti u Realu"!

21. travnja 2017. - 10:53
paunovic4-200417

U Stanovima, unatoč poteškoćama koje ih prate u svakodnevnom sportskom životu, dišu punim plućima nakon činjenice kako će trojica njihovih dragulja: Luka Modrić( Real), Danijel Subašić( Monaco) i Šime Vrsaljko ( Atletico Madrid igrati u poluzavršnici Lige Prvaka.

Ima li boljeg priznanja za rad zadarske nogometne škole, koja odavno "puni" reprezentativnu svlačionicu "Vatrenih" . Mogli bismo nabrajati do sutra i bilo bi malo prostora za izreći tko je sve od velikih i provjerenih igrača nosio plavi dres Zadra.

U gradu košarke ne kriju kako su ispunjeni ponosom na igru koju cijelom svijetu predstavlja istaknuti "trolist" i samim time na nogometnu pozornicu izlažu svoj Zadar. I nije nikakva tajna da su od Zadra svi hrvatski klubovi imali i imaju koristi, od Hajduka, Dinama, Lokomotive i Rijeke....Zapravo, ima ih posvuda.... Isto tako porazna je istina da se njihov matični klub nalazi u Trećoj ligi, čije je poniranje počelo odavno, međutim, voljom zaljubljenika u zadarski nogomet, čini se kako su ipak na putu oporavka.

U jednom od svojih istupa Svetko Ćustić, otac tragično preminulog Hrvoja Ćustića, svojedobno mladog reprezentativca Hrvatske, danas predsjednik NK Zadar, stalno ističe, kako su brojni bivši igrači koji za kruh zarađuju u velikim europskim klubovima spremni pružiti ruku pomoći! I njima su nesebično pružali ruku mnogi zadarski treneri, među kojima je i Midorag Paunović - Miško, pod čijim su nadzorom nogometno odrastali....

- Vjerujte, Luku i Danijela, cijeli život doživljavam kao svoju djecu, jer sam praktički s njima bio od jutra do sutra, istina, s Šimom nisam radio, ali jesam igrao s njegovim ocem Mladenom. Kako je on bio čvrst, oštar i beskompromisan, zato me ne čudi što je daleko dogurao i sin mu - započeo je priču Miško, koji je nakon prestanka igračke karijere uzeo trenersko žezlo u ruke, pa slobodno možemo kazati da je iz njegove radionice izašao veliki broj današnjih nogometnih dragulja. Za svakoga od njih ima svoju priču, kartoteku , koju radije čuva u svojoj "škrinjici s blagom", ali ne propušta iznijeti neke detalje...

- Ima toga koliko ti srce želi, naravno, dječačkih zgoda, međutim, meni je drago što su uspjeli u svojem sportskom i životnom naumu. Subašić koji je živio neposredno uz stadion, svakodnevno se igrao s mojim sinom Danilom, skupa su preskakali ogradu nabijali loptu, kasnije i trenirali. Znate, Danijel je u početku više igrao nego branio, ali smo u stručnom stožeru zaključili kako se ipak bolje snalazi između vratnica, pa je brigu o njemu preuzeo pok. Jakov Pinčić, neko je vrijeme uz njega bio i Niko Matković, potom Tomislav Rogić. Znači, svi smo mu ponešto usadili u nogometni mozaik – veli Paunović koji ne skriva svoju iskrenost kad je riječ o prognozama koje je onodobno davao za Subašića i Modrića.

- Ne mogu biti nego takav kakav jesam i kazati kako me Subašić ugodno iznenadio, zapravo, računao sam da će biti golman u nekom velikom klubu, ali ne i da će stati na reprezentativna vrata. Eto, došao je i do polufinala Lige prvaka najvećeg i najkvalitenijeg klupskog natjecanja na svijetu. I to me jako veseli.... O Luki? E, tu nisam pogriješio nimalo. Možda će neki moje riječi shvatiti po onoj dalmatinskoj: "A šta san ti reka"! Ma nije me briga kako tko razumjeti moje razmišljanje, samo znam da čim sam vidio kako Modrić trči i kontrolira loptu, rekao sam sebi i kolegama: "Ovaj mali će doći do Reala"! I nisam se prevario – ponosno će Miško, koji je također lakoćom ljubio loptu. I nije mu, kaže, žao ni jednoga trenutka provedenog na terenu, čak ni onda kad je igrajući za kruševački Napredak, doslovce, skupljao zube na travnjaku, jer je zaradio kopačku u lice.

- Volim ovaj sport, s njime živim skroz i danas vodim Školu nogometa u Arbanasima, dok je moj poseban užitak gledati Luku, Danijela, Šimu i mnoge druge kako napreduju i k tomu imaju ključne uloge u svojim klubovima i reprezentaciji. Ono što me raduje kao čovjeka jest to da me nitko od njih nije zaboravio i da svaki njihov dolazak u Zadar znači i naš susret. Ne rijetko, čujemo se i telefonski, putem TV prijenosa gledam sve njihove utakmice i navijam. Ali navijam i za to da Zadar i dalje bude nogometna radionica od koje će Hrvatska imati koristi. Ima i danas hvala dragom Bogu – zaključio je Paunović.

 

Igrao za Zadar, OFK Beograd i kruševački Napredak
Miodrag Paunović,rođen je 22. kolovoza 1951. g. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Zadru gdje se odmalena počeo baviti nogometom. Za prvu momčad NK Zadar počeo je igrati 1968. i igrao je do 1973. kada je prešao u OFK Beograd, za koji je igrao do 1980. Te je godine prešao u kruševački Napredak, koji se tada natjecao u Europi. Godine 1984. vratio se u Zadar gdje je aktivnu nogometnu karijeru završio iduće 1985. godine. U Zagrebu je završio Višu trenersku školu te se kasnije posvetio trenerskom pozivu. Uglavnom vodi juniorske i omladinske momčadi Zadra, a neko je vrijeme bio glavni i pomoćni trener prve momčadi.(dž)
07. rujan 2024 21:33