StoryEditorOCM
SportZADARSKA NADA

Mladi Knežević nije se uspio kvalificirati za Olimpijske igre u Parizu. U drugom kolu na turniru u Italiji zaustavio ga je Kirgistanac

Piše I. Gjergja
8. ožujka 2024. - 08:51

Zadranin Petar Krešimir Knežević (20) oprostio od Prvog svjetskog kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine koji se održava u talijanskom Busto Arsiziju. 

Nakon pobjede nokautom protiv Kenijca u prvom meču, Kneževića je u drugom krugu zaustavio Kirgistanac Syrgak Abdyzhapar sudačkom odlukom 4:0, a jedna je bila neodlučna. 

Prvu rundu mladi reprezentativac dobio je s čistih 5:0. Sjajno je ušao u meč i apsolutno dominirao u prve tri minute. U drugoj je energetski pao, posustao u tempu, a Kirgistanac je preuzeo inicijativu, nametnuo jači ritam i dobio drugu rundu s 4:1. U trećoj se meč potpuno preokrenuo na stranu predstavnika Kirgistana koji je odlučne tri minute riješio s 5:0, uključujući i knockdown našem reprezentativcu.

Petar Krešimir je ipak stekao važno iskustvo što će mu sigurno pomoći za sljedeće borbe. Ništa nije izgubljeno, glavu gore, i u nove pobjede.

Inače, Turnir u Italiji okupio je više od 630 boksačica i boksača iz 114 reprezentacija svijeta koji žele osigurati nastup na ljetnim olimpijskim igrama.

11. travanj 2024 15:27