StoryEditorOCM
SportBOKS

Zadranin Petar Krešimir Knežević na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine

Piše IG
1. veljače 2024. - 19:33

U Hrvatskom boksačkom savezu, izbornik seniora Pero Veočić i koordinator nacionalnih selekcija te izbornik seniorki Franjo Kristić odredili su hrvatske predstavnike na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine koji će se održati u talijanskom Busto Arsiziju od 29. veljače do 11. ožujka 2024. godine. Za olimpijske kvalifikacije u Italiji određeni su:

U satavu žena: do 57 kg Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb), do 60 kg Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb).

U sastavu muškaraca: do 63,5 kg Marin Jelačić (Pauk Split), do 71 kg Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar), do 92 kg Marko Čalić (Pula), +92 kg Luka Pratljačić (Osijek).

Hrvatsku reprezentaciju u Busto Arsiziju vodit će koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić uz trenere Mateja Matkovića, Marija Preskara i Damira Stručića.

Dosad je održan jedan krug europskih kvalifikacija za OI u Parizu (Europske igre u Krakovu 2023.) na kojima je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu izborio s četiri pobjede (!) Gabrijel Veočić plasmanom u finale i osvajanjem srebrne medalje u poluteškoj kategoriji do 80 kg.

Na Europskim igrama u Krakovu nastupilo je i četvero naših predstavnika koji će se za OI ponovo boriti u Italiji: Sara Beram zaustavljena je u odlučnoj borbi u četvrtfinalu, kao i Marko Čalić u teškoj kategoriji, a Nikolina Ćaćić i Petar Krešimir Knežević izgubili su mečeve u osmini finala.

Na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju (29. II.-11.III. 2024.) za plasman na Olimpijske igre u 7 muških i 6 ženskih kategorija ponovo će se morati najmanje osvojiti odličje i plasirati se u polufinale (Marin Jelačić u 63,5 kg, Petar Krešimir Knežević u 71 kg, Marko Čalić u 92 kg i Luka Pratljačić u +92 kg).

Najteže će biti našim djevojkama – Nikolina Ćaćić, olimpijka iz Tokija 2021. za plasman na OI u Parizu treba izboriti finale u Busto Arsiziju (2 mjesta u kategoriji do 57 kg), a Sara Beram osvojiti najmanje treće mjesto (tri prvoplasirane iz 60 kg).

Drugi svjetski kvalifikacijski turnir održat će se u Bangkoku na Tajlandu (23. V. – 3. VI. 2024.) nakon kojeg će biti poznati svi sudionici boksačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. (26. VII. – 11. VIII. 2024.) u 7 muških težinskih kategorija i šest ženskih (ukupno 124 boksača i 124 boksačice).

-Predano treniram i radim a sve kako bi spreman dočekao kvlifikacije. Zahvalan sam izbornicima na pozivu, uvjeren sam da ću dobro proći iako je konkurencija velika, a veliki je i izazov. Dati ću sve od sebe kako bi prošao kvlaifikacije, kratko nam je Petar Krešimir Knežević.

 

Slika

27. travanj 2024 14:53