StoryEditorOCM
SportZADARSKI BICIKLISTI

Na Kids Tour of Slovenia sjajni Luka Srbić i Tomislav Teofilov u cestovnoj utrci među 100 dječaka do 14 i 15 godina osvojili izvrsno 2. i 3. mjesto!

Piše M.K.
4. srpnja 2023. - 11:44

Čak osam mladih Zadrana nastupilo je u dresu Hrvatske reprezentacije na jakoj međunarodnoj utrci “Kids tour of Slovenia” koja se već tradicionalno održava u okolici Novog Mesta u Sloveniji, doznajemo u Biciklističkom klubu Zadar.  

Utrka se sastojala od četiri različite etape; prva etapa se sastojala od cestovnog uspona, druga i treća etapa su bile utrka na kronometar i kružna utrka - kriterij te zadnja etapa kao kruna cijele utrke je bila klasična cestovna utrka.

Zbroj vremena sve četiri etape je davao ukupnog pobjednika i ukupni poredak vozača.

U više uzrasnih kategorija nastupilo je preko 300 natjecatelja, što dovoljno govori o kvaliteti i snazi same utrke.

Najbolji rezultat od svih reprezentativaca ostvarili su Luka Srbić te Tomislav Teofilov koji su posljednjeg dana na cestovnoj utrci sa 100 dječaka do 14 i 15 godina osvojili izvrsno 2. i 3. mjesto.

Ukupno nakon sve četiri etape zauzeli su 13. (Srbić) i 23. (Teofilov). U istoj kategoriji Ante Barešić u zadnjoj etapi je dohvatio pristojno 18.mjesto za ukupno 31. u generalnom plasmanu. Nastupio je i Roko Škara, ali bez značajnijeg plasmana.

U kadetskoj konkurenciji valja istaknuti jako dobre 3 etape Noe Jolića Mustaća koji je do zadnje etape bio ukupno oko 20. mjesta, ali ga je pad u posljednoj etapi spriječio u zadržavanju te pozicije i nažalost nije završio utrku. Također Tomislav Grabić i Teo Radaš nisu uspjeli završiti posljednju etapu, te su ostali bez generalnog plasmana.

Među 30-tak kadetkinja nastupila je Marta Serapiglia koja je završila ukupno 18.

26. travanj 2024 11:25