StoryEditorOCM
SportATLETSKI MITING

Na međunarodnom natjecanju u Karlovcu fantastična Veronika Šokota!

Piše Ivica GJERGJA
10. rujna 2020. - 14:49

U organizaciji AK Karlovac održan je Međunarodni atletski miting povodom otvaranja novog atletskog stadiona. Na mitingu je nastupila i članica Atletskog športskog kluba Zadar, Veronika Šokota i to u bacanju koplja ( 600 g ).

Veronika je otvorila natjecanje u prvoj seriji bacivši koplje 48,18 m, u drugoj seriji je imala prijestup, a u trećoj seriji je bacila koplje do 46, 90 m.

U četvrtoj i petoj seriji ponovno prijestup, a onda u šestoj seriji bila fantastičnih bacila ga je 55,32 m. Ona je za nešto manje od 3 m postigla svoj novi osobni rekord , te novi klupski rekord za mlađe i starije juniorke. S ovim rezultatom od 55,32 m, trenutno u konkurenciji mlađih juniorki u Europi drži četvrto mjesto, a u Hrvatskoj na tablicama svih vremena u bacanju koplja od ( 600 g ) probila se na treće mjesto. Bolja od Veronike je samo Sara Kolak olimpijska pobjednica iz Rio de Janeiru 2016 godine s 68,43 m, te Ivana Vuković članica Ak Slavojnija Žito iz Osijeka s 56,50 m.

- Veronika zaslužuje sve čestitke za postignuti rezultat, prometnula se u najbolju atletičarku i sportašicu u Zadru. Čestitke i njenom treneru doktoru kinezioloških znanosti, Predragu Saratliji. Veronika će ovaj vikend 12. i 13. rujna nastupiti za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na Balkanskim atletskim igrama u Istanbulu u Turskoj, kazao nam je jedan od trenera u ASK Zadar Ivica Šola.

19. travanj 2024 21:16