StoryEditorOCM
SportSJAJAN REZULTAT

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Caliju Veronika Šokota u bacanju koplja osvojila četvrto mjesto!

Piše Ivica GJERGJA
13. kolovoza 2022. - 14:06

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Caliju, Veronika Šokota članica Atletskog športskog kluba Zadar u bacanju koplja osvojila je četvrto mjesto s hicem bačenim u drugoj seriji od 54,74 m.

Veronika je nakon završene pete serije bila na trećem mjestu, a onda je Urugvajka, Manuele Rotundo u zadnjoj šestoj seriji bacila koplje do 55.11 m i tako osvojila brončanu medalju, a Veroniku potisnula na četvrto mjesto.

Inače ovo je Veronikin najbolji plasman do sada na velikim natjecanjima jer je prošle godine osvojila sedmo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Nairobiju, dok je u Tallinnu na Europskom juniorskom prvenstvu zauzela peto mjesto. Naslov Svjetske juniorske prvakinje na uvjerljiv način osvojila je srpska atletičarka Adriana Vilagoš s fantastičnim rezultatom od 63,52 m, što je ujedno i novi rekord Svjetski juniorskih prvenstava. Srebro je pripalo Kolumbijki Valentini Barrios s rezultatom od 57,84 m.

- Čestitam Veroniki i njenom treneru Predragu Saratliji na odličnom uspjehu, znam da je u sportu uvijek najnezahvalnije osvojiti četvrto mjesto jer ste tako blizu, a ustvari tako daleko od odličja, kratak je bio predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola inače zadovoljan ostvarenim.

 

26. travanj 2024 11:18