StoryEditorOCM
SportU NAIROBIU

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici Zadranka Veronika Šokota osvojila sedmo mjesto

Piše Ivica Gjergja
19. kolovoza 2021. - 19:51

Drugog dana natjecanja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Nairobiu održano je finale u bacanju koplja za juniorke. U finalu je nastupila Veronika Šokota i hicem od 53, 81 metra osvojila zapaženo sedmo mjesto.

Zlatnu medalju i naslov svjetske juniorske prvakinje osvojila je Adriana Vilagoš odlična atletičarka iz Srbije s rezultatom 61,46 metara, srebro je pripalo Grčkoj atletičarki Elini Tzengo s 59,60 metara, dok je brončano odličje osvojila atletičarka iz Cube Yiselena Ballar Rojas s 55,48 metara.

Prema izvješćima atletičarke u bacanju koplja nisu imale dobre uvjete za bacanje. Nakon prve dvije serije natjecanje je prekinuto zbog jake kiše i nastavljeno tek nakon dva sata. Da je Veronika u Nairobiu ponovila svoj ovogodišnji najbolji rezultat od 57,02 metra stigla bi do bronce. Međutim ni za čim ne treba žaliti, ona je imala sjajnu sezonu do sada pa je tako: četverostruka prvakinja Hrvatske u bacanju koplja za mlađe juniorke, juniorke, te seniorke. Osvojila je šesto mjesto u konkurenciji mlađih seniorki na Europskom bacačkom kupu, osvojila je srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu Balkana, peta je na juniorskom prvenstvu Europe i dva puta je rušila rekorde Sare Kolak za mlađe juniorke i juniorke.

- Mi smo u AŠK Zadar prezadovoljni ovogodišnjim rezultatima koje je postigla naša Veronika. Imamo sam riječi hvale za Veronikine uspjehe i upućujemo velike čestitke njoj i njenom treneru Predragu Saratliji na postignutim ovogodišnjim rezultatima, kazao je predsjednik i trener AŠK Zadar, Ivica Šola.

26. travanj 2024 15:15