StoryEditorOCM
SportPRVA HRL - JUG

Nakon dramatične igre, rukometaši Zadra u derbiju kola bolji od Karlovca!

Piše I.Gjergja
21. studenog 2022. - 17:27

Susret izmmeđu Zadara 1954 i Karlovca na kraju je završio pobjedom domaćina, 28:27, a osim početnog vodstva od 7:5 gosti iz Karlovca su uglavnom lovili prednost zadarskih rukometaša.

Nakon te početne prednosti, Zadrani su zaigrali puno čvršću obranu iz koje su razvijali kontru i polukontru te su prekrenuli rezultat na 12:9 pogotkom golmana Perića preko cijelog terena.

Kada su gosti smanjili na 13:11, i pri tome zaradili i igrača više, očekivale su se teške dvije minute za domaćine. No, to razdoblje igre Zadar je zabio jedan gol, a nije primio niti jedan, te su se na taj pogodak nadovezali sa nova dva preko Čirjaka i Korljana za najveću prednost na utakmici (16:11) što je natjeralo goste na minutu odmora.

Do kraja poluvremena gosti uspijevaju smanjiti zaostatak na 3 gola (17:14). U drugi dio utakmice bolje ulaze gosti, i nakon samo četiri minute igre su na minus jedan (18:17) dok Zadar preko Korljana i Suraća održava prednost, ali gosti ipak uspijevaju doći do izjednačenja (20:20), ali ne i prednosti.

Zadrani igraju čvrsto u obrani i ne dopuštaju gostima da prijeđu u vodstvo. Tu treba istaknuti Suraća i Maršana koji su vodili veliku bitku sa pivotom gostujuće ekipe, ali i ostatak momčadi koji se lavovski borio.

U napadu preko Čirjaka, nepogrešivog Suraća i Martinovića ponovno imamo osjetniju prednost (23:21), koju održavamo, a sa dva vezana pogotka Merhara već je Zadar na +3 (26:23), deset minuta do kraja. I dalje Zadrani kontroliraju rezultat, do isključenja Merhara, a koje gosti koriste za smanjenje zaostatkom na jedan razlike i novo uzbuđenje za posljednju minutu.

Nakon minute odmora koju su pozvali Zadrani, preko iskusnog Čirjaka dolaze do dva pogotka razlike i velike pobjede. Gosti su do kraja uspjeli samo smanjiti rezultat na konačnih 28:27 jer za nešto više očevidno nije bilo vremena.

- Bila je to iznimno uzbudljiva utakmica u kojoj su Zadrani bili ti koji su većinu utakmice kontrolirali ritam igre te rezultat. U ovom susretu rukometaši Zadra su pobijedili, do sinoć, neporaženu ekipu Karlovca, i moramo se našaliti Dvorana Mocire je neporažena, koja je izuzetno kvalitetna - rekli su nam iz RK Zadar.

Na ljestvici lige vodi Karlovac sa 14, a slijede ga Zadar 1954, Rovinj i Buzet sa 12 bodova.

Sljedeće kolo Zadrane čeka gostovanje u Rijeci protiv mlade i odlične ekipe MRK Kozala.

Sastav Zadra 1954:

Perić (1 + 14 obrana), Marić, Surać 4, Fratucanov, Jurišić, Korljan 5, Maršan 1, Knežević, Merhar 5, Bukva, Čirjak 9, Martinović 3, Trošelj, Maričić, Perinović. Trener: Krešimir Maraković.

26. travanj 2024 05:43