StoryEditorOCM
SportNK HAJDUK PRIDRAGA

Od nogometa se oprostio Goran Burčul Daćo; objavljena je i najbolja momčad Hajduka u posljednjih 30 godina, evo slavnih 11!

Piše ANTE JELAVIĆ
13. kolovoza 2022. - 21:13
Goran Burčul Dačo nosio je titulu najstarijeg aktivnog nogometaša u županijiLuka Gerlanc/Slobodna Dalmacija

U okviru proslave zlatnog jubileja, 50. obljetnice postojanja i djelovanja člana 1. ŽNL Zadar NK Hajduk iz Pridrage (općina Novigrad) na mjesnom igralištu Mile Čulina Bulin odigran je prijateljski nogometni međunarodni susret između domaćeg četvrtoligaša i juniora ukrajinskog prvoligaša Šahtara (0:6). Na tom susretu pred oko 500 gledatelja od aktivnog (seniorskog) igranja nogometa uz prigodne darove oprostio se legenda Zadarske županije, 46 – godišnji napadač Goran Burčul Daćo, koji je posljednjih 5 godina uspješno igrao za Pridražane. Inače popularni Daćo je u svojoj čak 30 godišnjoj nogometnoj karijeri između ostalog igrao za tadašnjeg prvoligaša Zadra, te Rijeku, kao i u nizu klubova iz Zadarske županije, a najveće uspjehe je postigao kao igrač tada renomiranog trećeligaša Raštana, gdje je u tri sezone bio i najbolji igrač 3. HNL – jug po ocjenama lista Sportske Novosti.

Povodom obljetnice pridraškog četvrtoligaša i proslave zlatnog jubileja objavljena je i najbolja momčad Hajduka, koji su igrali u natjecanjima u Republici Hrvatskoj (od 1992. godine) u posljednjih 30 godina. Tako bi najbolja jedanaestorica Hajduka (P) izgledala u sastavu: Ante Pedić, Damir Batur, Jure Čulina, Mladen Zubčić (Ante Kokić), Tomislav Viduka, Damir Zubčić, Tihomir Tomčić (Mile Klapan), Branko Perica, Goran Burčul, Krešimir Čulina i Željko Zubčić uz najdugovječnijeg trenera Duška Zubčića, gdje je većina igrača iz samoga mjesta Pridraga (općina Novigrad).

24. travanj 2024 16:16