StoryEditorOCM
SportHUMANITARNA PRIČA

Otvorene su prijave za 11. izdanje Wings for Life World Run utrke koja će se u Zadru održati u svibnju iduće godine

Piše Zadarski.hr
8. studenog 2023. - 11:25

Otvorene su prijave za 11. izdanje Wings for Life World Run utrke koja će se u Zadru održati 5. svibnja 2024. godine i zasigurno biti brzo rasprodana pa se prijavite što prije i budite dio jedne od najljepših hrvatskih sportskih priča!

Zajedništvo, nada i emocije koje preplave Zadar svake prve svibanjske nedjelje najbolje opisuju što znači trčati za jedan veliki cilj - učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Tako je zadnje desetljeće obilježeno jednom predivnom sportskom pričom zvanom Wings for Life World Run.

Stotine tisuća životnih priča spojenih u jedan cilj. Priča je to ispričana pokretom.

Priča s 8 000 glavnih likova u Zadru i još mnogo njih individualno ili u grupama uz aplikaciju. Jedanaesti put, istovremeno u cijelome svijetu, 5. svibnja 2024. u 13 sati sudionici će jurnuti sa starta i trčati za one koji ne mogu.

Podsjetimo, Wings for Life World Run je humanitarna globalna utrka iza koje stoji međunarodna neprofitna zaklada za istraživanja leđne moždine Wings for Life. Kroz 11 izdanja utrke, dogodilo se nekoliko pomaka u istraživanjima, a svjedočili smo pričama onih koji su zahvaljujući istraživanjima financiranim od strane zaklade Wings for Life, nakon godina provedenih u kolicima, prohodali i napravili svoje prve korake prolaskom kroz startna vrata Wings for Life World Run utrke.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je istraživanjima leđne moždine, a nije se mijenjao ni format utrke - pola sata nakon globalnog starta, presretačko vozilo kreće sa starta svih lokacija na kojima se utrka održava. Sve dok je sudionik ispred presretačkog vozila, ostaje u utrci, a prolazak catcher cara pored sudionika za njega označava kraj utrke.

Još malo lijepih vijest? Imamo i to! Ove godine, uz prijavu svaki sudionik dobiva i funkcionalnu majicu za trčanje za koju se pobrinuo adidas kao globalni partner utrke.

Sa starta u Zadru, 5. svibnja 2024. krenut će 8 000 sudionika, a ako je suditi po prošlim izdanjima, zadarska će utrka još jednom biti rasprodana - i to vrlo brzo. Sudjelovati je moguće u Zadru, na nekoj od službenih utrka na lokacijama u susjedstvu, individualno ili u timovima uz aplikaciju, ili čak organizirati vlastitu utrku uz aplikaciju.

Prijaviti se možete na stranici www.wingsforlifeworldrun.com, u svibnju još jednom trčati za one koji ne mogu i tako napraviti korak za sve buduće korake!

27. travanj 2024 00:31