StoryEditorOCM
SportTREĆA NL-JUG 17. KOLO

Pala Neretva na Stanovima, Šutalo u sudačkoj nadoknadi eurogolom donio pobjedu Zadru

Piše I. Gjergja
2. ožujka 2024. - 19:02

ZADAR - NERETVA 3:2

ZADAR - Igralište Stanovi. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj). Pomoćnici:Kujundžić i Taraš.

Strijelci: 0:1 Raguž (45+1), 1:1 Grgić (45+3), 1:2 Čavar (56), 2:2 Muić (77), 3:2 Šutalo (90+3).

ZADAR: Matasović, Muić, Jukić-Pelagić (od 59. Šutalo), Grgić (od 59. Vukadinović), Luetić (od 90. Iveljić), Jurić (od 59. Nakić), Perić, Jakir, Gregov, Djevaljekaj, Serbinov. Trener: Marin Oršulić.

NERETVA: Ribić, Miletić, Vištica, Kolobara (od 80. Petrović), Šunjić (od 27. Jelavić),Čavar, Marić, Raguž (od 90. Bubalo), Sušac, Bošnjak, Crnčević. Trener: Goran Galov.

U ovoj utakmici je Zadar bio favorit, no nakon nekoliko poluprilika koje su imali Zadrani i nisu ih pretvorili u zgoditke, Neretva je u sudačkoj nadoknadi šokirala Stanove, Zadrane i stručni stožer domaćih. Poveli su 1:0. No jako brzo (u istoj minutri) su Zadrani poravnali rezultat, također u sudačkoj nadoknadi. Bilo je to onako kako jedan vjerni pratitelj zbivanja na Stanovima reče: da bi postigao zgoditak suparničkoj momčadi treba tući po golu. Vidjelo se na terenu da su domaćini željeli doći do gola "ušetavši" se u njega. Gosti su izvrsno postavilki obranu "autobus" koja je lako zaustavljala mlake i malobrojne udarce koje je upućivao Zadar prema vratima Neretve. U nastavku utakmice opsjedaju domaći nogometaši vrata gostiju; tri kornera uzastopno su izveli, no gola nema, da bi iz protivudara Raguž, koji je bio velika opasnost, tukao pokraj vratnice. Minuta je 49. i na drugoj strani sve je dobro napravio Grgić, no za korak mu je lopta pobjegla. Da Neretvu treba ozbiljno shvatiti i da nije za "igrati" se s njom, pokazalo se u 56. minuti, kao i to da neće biti lagan protivnik, kada su gosti ponovo poveli 1:2, a zgoditak je polučio Čavar. Zadrani su poravnali na 2:2, a kako je odmicao susret i išao prema kraju, to su gosti pokušavali sve više krasti vrrijeme da bi ostao ovaj rezultat, jer su sa bodom očito bili zadovoljni. No napadi Zadra su urodili plodom pa je u sudačkoj nadoknadi (90+2) postignut i treći pobjednički, a strijelac je bio Mihovil Šutalo krasnim zgoditkom za miran hod na vrhu ljestvice.

15. lipanj 2024 11:04