StoryEditorOCM
SportNAVIJAČI BIJESNI JER ZADAR VEĆ SADA NE ULAZI U ABA LIGU

Plantak:"Ako je problem u meni, problema onda nema"!

31. prosinca 2016. - 15:04
zadar_buducnost5-261216

Umjesto potvrde dobre priče i pobjede protiv Budućnosti u ABA ligi, momčad Zadra se u Sinju prošla kao bos po trnju, odnosno, već dobivenu utakmicu predali su u ruke domaćinu. I to nije nikakvo opravdanje, jer se o kvaliteti dva kluba između kojih je prije ogleda razlika u ostvarenom rezultatu kroz sezonu bila izražena u miljama.

Nakon sinjske "triske", nastavio se niz zadarskih iznenađenja, podsjetimo, pali su kući kontra Splita, Jolly ih je "uništio" na Baldekinu, dok je Zabakok u Bedekovčini bio novi okidač nezadovoljstva navijača. Oni koji su nazočili dvoboju Alkara i Zadra, tvrde, kako je nakon utakmice skupina zadarskih navijača, svoje nezadovoljstvo željela izraziti odlaskom u svlačionicu. Je li došlo do kontakta navijača i igrača, nitko ne želi potvrditi, ali nitko ne želi ni kazati kako nečeg opasnog u zraku nije bilo?

- Iskreno, nemam takvu informaciju jer nakon mojeg sastanka s igračima, otišao sam u prostor gdje se daju izjave novinarima, znači u mojoj nazočnosti ništa se nije dogodilo. Međutim, isto tako ne mogu tvrditi da se ništa nije događalo, jer koliko sam mogao vidjeti u dvorani je bila određen broj navijača. Moguće je da se nešto i događalo, ali nisam ništa vidio, samo mogu kazati kako sam se vratio u svlačionicu i zajedno s igračima bez incidenta napustio sinjsku dvoranu – veli Neven Plantak, trener Zadra kojem zasigurno nije bilo nimalo lako nakon utakmice koju je njegova momčad imala u rukama.

- Nema ništa gore nego kad ti je pobjeda u rukama i ispustiš ju onako kako smo to mi učinili. Jest, imali smo tešku utakmicu protiv Budućnosti, istrošili se naveliko i to u situaciji kad nam je rotacija sužena, ali nas to nimalo ne opravdava za poraz. Mogu razumjeti i navijače, koji su nakon Budućnosti očekivali našu novu pobjedu. Ništa moramo gledati naprijed, osvrtanje neće donijeti ništa novoga – zbori Plantak koji, kako kaže, u razgovoru sa sportskim direktorom Brankom Skročom nije osjetio pritisak niti moguću smjenu, jer zna se koliko je Zadranima teško prihvatiti ovaj i njemu slične poraze.

- Zajedno smo putovali u Sinj i natrag, međutim, ni jednoga trenutka nije bilo govora na tu temu, ali kao i kad sam dolazio na klupu Zadra i danas govorim isto: "Ako je problem u meni, problema onda nema"! Mislim da je svima jasno što sam s ovim rekao, međutim, moram kazati kako smo svoje unutarnje probleme velikim dijelom riješili između sebe u razgovoru u svlačionici – zaključio je Plantak.

Unatoč nastojanjima da iz prve ruke čujemo što o svemu misle u Tornadu, sve je ostalo na pokušaju jer na jedinom broju kojeg imamo vezano uz navijače, nitko nije odgovarao.

Zasigurno je njima i svima koji pozorno prate zadarsku košarku nakon Sinja jasno kako su izgledi za osvajanje trećeg mjesta u A-1 ligi, koje vodi u regionalnu ABA ligu, ozbiljno ugroženo. Štoviše, izgledi za jedan ozbiljan rezultatski iskorak, svedeni su na minimum svih minumuma.

Tako je eto, na prvoj polovici Prvenstva Hrvatske gotovo sto posto jasno kako preko redovnog dijela sezone, neće moći računati na spomenutu ligu.

- Mi ćemo čekati doigravanje, pa kako ispadne – kratko će Plantak, koji je dometnuo kako se momčad priprema za ogled s Crvenom zvezdu u Beogradu, u ponedjeljak 2. siječnja 2017. godine.

10. svibanj 2024 13:10