StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI KUP 1/32 

Primorac u gostima bolji od Nehaja: Tri gola Vice Brkića zaustavila senjsku buru!

Piše Ivica Gjergja
31. kolovoza 2022. - 20:05

SENJ – Igralište Nehaja. Sudac: Dario Kulušić. Pomoćnici: Perica i Brajković.

Strijelci: 0:1 Birkić (28), 0:2 K. Torbarina (50), 0:3 Birkić (54), 0:4 Birkić (84).

Najbolji igrač: Vice Birkić (Primorac).

NEHAJ – PRIMORAC 0:4 (0:1)

NEHAJ: Godinić, Pejanović, Brnja, Prizmić, Svast (od 66. Rončević), Vuković (od 46. Lagumđija), M. Hodak (od 54. Tomljenović), Vukelić,  Tomac, Dabac (od 46. Bugaj), L. Hodak. Trener: 

PRIMORAC: Čulin, D. Torbarina, Kulaš (od 69. Kadija), Birkić (od 87. Zrilić), Katuša, Bitunjac, Vodopija (od 69. Okochukwe), K. Torbarina (od 87. Stura), Musa (od 74. Bitunjac), Jurišić. Trener: Marko Moravčić.

U najavi susreta trener Primorca Marko Moravčić kazao je da će njegovi igrači dati sve najbolje od sebe kako bi prošli u sljedeće kolo. Moravčić je sa svojim stožerom očito izvrsno “skenirao“ Nehaj i njegovu igru jer se njihov naum ostvario. Prema konačnom rezultatu primorci su održali lekciju senjskoj buri koja je ovaj puta bila blagi povjetarac. 

Četiri puta je domaći vratar Godinić posegnuo u svoju mrežu da izvadi lopte. Istina, u početnoj fazi susreta domaćini su imali inicijativu. Bili su bolji na terenu, imali su dvije izuzetno dobre prigode koje je mladi vratar Primorca Čulin skinuo i donio potrebno samopouzdanje sebi i svom timu. 

Nakon toga gosti su izradili lijepu akciju u 28. minuti koju je zgoditkom s 25 metara zaključio Vice Birkić. Ovaj momak iz susreta u susret sve više dolazi do razine na kakvoj može odigrati za svaku pohvalu, što govori da mu je trener Moravčić pronašao pravo mjesto. Vice je još dva puta bio strijelac i s ukupno tri zgoditka prometnuo se u igrača utakmice. 

Četvrti zgoditak postigao je Karlo Torbarina koji očito nije izgubio naviku postizanja golova. 

Primorac je u zagrljaju igrača i pjesmu dočekao kraj susreta nakon uvjerljive i visoke pobjede. Čeka ih ždrijeb da u drugom kolu izvuku jednog prvoligaša...

26. travanj 2024 12:01